Dr. Virgil Musta: ce reguli ar trebui respectate la alegeri

Angela Sabău / 02 sep 2020 / 19:21
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta

La finalul lunii septembrie ar putea fi o explozie a numărului de cazuri de COVID-19, avertizează medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. 

 

 

Cazurile de infecții cu COVID-19 continuă să apară zi de zi, iar pandemia încă nu dă semne că s-ar reduce. Ba, mai mult, specialiștii spun că este posibil ca la sfârșitul lunii septembrie să avem o creștere alarmantă. 
Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, explică ce reguli ar trebui respectate la alegeri pentru limita răspândirea virusului.
„Din cauză că pandemia este încă pe pantă ascendentă, există riscul ca numărul de cazuri să se înmulțească în progresie geometrică dacă nu se înțelege că e foarte important de a preveni răspândirea bolii prin respectarea cu strictețe a totutor mijloacelor de prevenție, în special a celor trei reguli de aur pe care le știe deja toată lumea.
În ceea ce privește alegerile, există risc de infectare dacă nu se respectă regulile de distanțare socială, aglomerație prea mare la urnele de vot, dacă nu se poartă măști, altfel riscul este minim. Încăperile trebuie să fie bine aerisite, după care dezinfectate cu substanțele cunoscute", a explicat dr. Virgil Musta la Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy