Dr Virgil Musta, detalii despre pacienții vindecați de COVID: „Leziunile li s-au agravat!”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV

Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune că leziunile provocate la nivelul organelor la pacienții vindecați de COVID 19 se agravează în timp. 

Dr. Virgil Musta a dezvăluit că urmele lăsate de COVID-19 sunt mai grave și mai extinse decât se credea. 

„Este adevărat, virusul are un tropism pe anumiți receptori care se regăsesc în mai multe organe. Nu numai în plămâni, ci și la nivelul inimii, creierului, rinichiului, vaselor și astfel produc afectări în aceste zone.  Sunt mai cunoscute modificările la nivelul plămânului. Noi am constatat că pacienți în care în faza acută a bolii au prezentat un anumit fel de leziune, specifică. Când au venit la control la o lună, la două luni, aveau leziuni mai grave, ceea ce înseamnă că boala a evoluat. Recunosc aceste cazuri și foarte mulți tineri între 30 și 49 de ani afirmă persistența anumitor simptome, pe sistemul nervos, pe alte organe care continuă și după negativarea și declararea vindecată a bolii” a spus dr Virgil Musta, la Antena 3

El a explicat și că deocamdată nu se știe dacă virusul persistă pe o perioadă mai lungă fără a fi detectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel