Drenaj limfatic, soluție eficientă pentru retenția de apă, picioare umflate și celulită. Andreea Tudorache: Acolo sunt cei mai mulți noduli limfatici

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
Drenaj limfatic - Foto: Freepik @javi_indy
Drenaj limfatic - Foto: Freepik @javi_indy

Ce este drenajul limfatic și cui îi este indicat. Cele 4 beneficii majore pe care le are. O soluție magică pentru mai multe probleme.

Drenajul limfatic este un proces important pentru corpul nostru care ajută la eliminarea toxinelor, a excesului de lichide și la întărirea sistemului imunitar.

Limfa este un lichid transparent care circulă în sistemul limfatic al corpului nostru, similar cu sângele, dar fără celulele roșii. Sistemul limfatic este compus dintr-o rețea complexă de vase limfatice și noduli limfatici care se găsesc în tot corpul nostru.

Drenajul limfatic constă în stimularea și îmbunătățirea circulației limfatice pentru a facilita eliminarea toxinelor și a excesului de lichide din țesuturi. Acest proces poate fi stimulat prin diferite tehnici, cum ar fi masajul limfatic manual, terapia prin presiune pneumatică sau exerciții fizice specifice.

În ultimul timp, tot mai multe persoane, în special femei, apelează la proceduri de remodelare corporală și la drenaj limfatic.

Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare, ne-a vorbit despre drenajul limfatic și ne-a spus și vârsta la care se poate apela la astfel de proceduri.

Foto: Freepik @EyeEm

Mai mult, Andreea Tudorache a subliniat importanța drenajului limfatic și l-a recomandat inclusiv persoanelor în vârstă și celor care suferă de picioare umflate sau retenție de apă. Specialistul ne-a spus că aceste proceduri sunt sigure și non-invazive, fiind recomandate pentru orice categorie de vârstă, cu puține contraindicații precum varicele și sensibilitatea crescută a vaselor de sânge.

"Avem și drenaj limfatic, separat de aparatul de remodelare corporală care este indicat și persoanelor în vârstă. Eu chiar i-am dat și mamei mele un un aparat de presoterapie pentru că i se umflă foarte tare picioarele. 

Și când stă la televizor, se pune în pat cu el. Sunt unele aparate pe care le poți lua acasă, nu au aceeași intensitate și aceeași putere, dar ajută foarte mult.

Sunt persoane care au tratament și rețin foarte multă apă și indiferent ce ai face, tot te trezești cu picioarele umflate și atunci e cel mai bine să drenezi membrele inferioare, că acolo sunt cei mai mulți noduli limfatici.

Sunt recomandate la orice categorie de vârstă, atât timp cât este o procedură foarte sigură și non-invazivă. 

Nu sunt foarte multe contraindicații. Doar varicele, la persoanele care au au o sensibilitate foarte mare a vaselor de sânge și trebuie la un moment dat ca unele să se și opereze. Și mai mult faci rău decât bine", a declarat Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare, pentru DC Medical.

Ce beneficii are drenajul limfatic?

Există 4 mari beneficii ale drenajului limfatic.

1. Reducerea retenției de apă

Mai exact, drenajul limfatic ajută la eliminarea excesului de lichid din țesuturi, poate reduce umflarea membrelor și disconfortul creat de acestea.

2. Îmbunătățirea sistemului imunitar

Prin eliminarea toxinelor din corp, drenajul limfatic poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor

3. Îmbunătățirea aspectului pielii

Eliminarea toxinelor și excesului de lichide duce la îmbunătățirea aspectului pielii, reducând celulita

4. Reducerea stresului și relaxare

Masajul limfatic are efecte relaxante și calmante asupra corpului și minții, reducând nivelul de stres și tensionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel