DSP Tulcea a cerut 600 de vaccinuri contra difteriei. Zeci de cazuri în Ucraina

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiole
Fiole

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat 600 de vaccinuri pentru difterie, în depozitul instituției nu există nicio doză. În Ucraina s-au înregistrat zeci de cazuri

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat instituției omoloage din Brăila transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de vaccin pentru difterie, ca măsura de precauție în contextul situației epidemiologice din Ucraina, unde, în ultimele două luni, au fost înregistrate zeci de cazuri de difterie.

„În depozitul DSP nu există, în momentul de față, nicio doză de vaccin pentru difterie și am solicitat transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de la DSP Brăila, pentru ca acestea să fie distribuite către medicii de familie. Este o măsură de precauție", a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP, Mihaela Nicolau.

Ea a mai spus că părinții copiilor care trebuie să fie vaccinați sunt receptivi la acțiunile medicilor de familie.

„Având în vedere că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie de 30 de ani, am reamintit medicilor de familie definiția de caz și problemele de sănătate speciale conexe care trebuie să facă obiectul supravegherii epidemiologice", a menționat directorul DSP.

Potrivit sursei, difteria este o boală cu transmitere pe cale aerogenă, iar vaccinarea este singura metodă de prevenire a apariției ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel