Durerea de gât și scrisul la computer. Studiu

Dana Lascu |
Data publicării:
Poziția greșită la calculator creează probleme de sănătate
Poziția greșită la calculator creează probleme de sănătate

Mulți oameni stau aplecați sau își îndoaie gâtul în timp ce lucrează la calculator. Un nou studiu arată cum aplecarea capului înainte pentru a citi mai de aproape comprimă gâtul și duce la probleme atât cu el cât și cu umerii.

Este o postură atât de obișnuită încât aproape că nu o mai observăm: cineva care stă la un computer își apleacă autoat capul înainte să se uite mai atent la ecran. Dar această poziție aparent inofensivă comprimă gâtul și poate duce la oboseală, dureri de cap, concentrare slabă, tensiune musculară crescută și chiar leziuni ale vertebrelor, în timp. Poate chiar să limiteze capacitatea de a vă întoarce capul.

Capul atârnă mai greu când îl apleci

Când postura este înaltă și erectă, mușchii spatelui vă pot sprijini cu ușurință greutatea capului și a gâtului - până la 12 kilograme", explică profesorul de sănătate holistică din San Francisco, Erik Peper. „Dar atunci când capul stă la un unghi de 45 de grade, gâtul tău acționează ca un punct de sprijin, ca o manetă lungă care ridică un obiect greu. Astfel, greutatea musculară a capului și a gâtului este echivalentul a aproximativ 45 de kilograme. Nu e suprinzător, așadar, că oamenii se trezesc cu gtul înțepenit, rigid și cu dureri de umăr și de spate".

Peper, profesorul asociat de educație pentru sănătate Richard Harvey și colegii lor, inclusiv doi cercetatori studenți, au testat efectele poziției capului și a gâtului într-un studiu recent publicat în revista Biofeedback. Mai întâi au cerut unui număr de 87 de elevi să stea în poziție verticală, cu capul aliniat corespunzător gâtului și le-au cerut să-și întoarcă capul.

Cum au realizat studiul

Apoi, elevii au fost rugați să-și îndoaie gâtul și să aplece capul înainte. 92% dintre subiecți au raportat că ar putea să-și întoarcă capul mult mai departe când nu se pleacă. În cel de-al doilea test, 125 de studenți au îndoit gâtul timp de 30 de secunde. Ulterior, 98% dintre ei au raportat un anumit nivel de durere în cap, gât sau ochi.

Cercetătorii au monitorizat, de asemenea, 12 studenți, cu ajutorul unui echipament de electromiografie și au descoperit că tensiunea musculară a mușchilor trapezi a crescut în poziția de cap aplecat.

Deci, dacă suferiți de dureri de cap sau de gât și dureri de spate de la munca pe calculator, verificați postura dumneavoastră și asigurați-vă că aveți capul aliniat pe partea de sus a gâtului, ca și cum ar fi ținut de un fir invizibil din tavan. „Poți face foarte repede ceva cu această postură proastă", a spus Peper, într-un material dat publicității de Universitatea de Stat San Francisco.

Ce trebuie să faci ca să scapi de dureri

Pentru a crește gradul de conștientizare a posturii corpului, Peper sfătuiește repetarea intenționată a poziției cap / gât. „Poți să exagerezi poziția și să simți efectele. Apoi, când te aplice în poziția aceasta poți deveni conștient de ea și te poți opri".

Alte soluții pe care le oferă specialistul includ creșterea fontului pe ecranul computerului, purtarea ochelarilor de citire atunci când lucrezi pe calculator sau plasarea computerului pe un suport care să-l aducă la nivelul ochilor, toate pentru a face ecranul mai ușor de citit fără să te apleci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel