Durerea de testicule, simptom ciudat al COVID-19. Poate duce la infertilitate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbat
Bărbat

Un raport proaspăt publicat arată că în cazul unui pacient tânăr și fără alte boli cronice, infecția cu SARS CoV-2 și COVID-19 a dus la apariția unui simptom ciudat: durerea de testicule. 

În timpul dezvoltării sindromului respirator acut sever Coronavirus 2 (SARS-CoV2), a apărut o multitudine de complicații și, deși rare, au fost raportate mai multe complicații genito-urinare, notează autorii raportului de caz publicat în Jurnalul American de medicină de Urgență (link direct raport)

Cea mai mare parte a acestor complicații au fost secundare stărilor hipercoagulabile, cum ar fi priapismul. Infecțiile anterioare ale familiei SARS au cauzat orhită (inflamație a testiculelor, n.r.), deși nu au fost raportate cazuri de orhită la adulți. 

Durerea de testicule, simptom rar

„Descriem un caz nou de orhită bilaterală SARS CoV-2 la un bărbat în vârstă de 37 de ani, sănătos anterior, care a prezentat dureri testiculare cu simptome constituționale. În plus, nu a existat nicio epididimită (inflamatia epididimului, ocazional asociata cu inflamatia testiculelor, n.r.) asociată cu orhita bilaterală. Pe baza atât a datelor la bărbații infectați cu SARS CoV2, cât și a datelor anterioare din infecțiile anterioare cu SARS, funcția spermatocitelor poate fi compromisă în urma acestei infecții. Cu diferitele simptome asociate cu acest agent patogen virulent, caracterizăm complicațiile potențiale și importanța urmăririi fertilității”, notează autorii, în raport. 

Cazul este al unui bărbat în vârstă de 37 de ani, sănătos anterior, care s-a prezentat la secția de urgență, plângându-se de căldură și disconfort testicular bilateral, precum și de febră, anorexie, mialgii, oboseală și tuse neproductivă. „El a menționat că aceste simptome constituționale au progresat în ultimele 10 zile, cu durerea testiculară bilaterală care se dezvoltă în ultimele 3 zile. Pacientul a fost diagnosticat cu COVID-19 prin reacție în lanț a polimerazei nazofaringiene la un ambulatoriu cu 15 zile înainte de prezentarea la camera de gardă”. Bărbatul nu călătorise rfecent și nici nu fusese în preajma vreunei persoane infectate cu Covid-19. 

Pacientul, care a fost tratat cu acetaminofen, cefepim și azitromicină, a fost internat în stare stabilă, nu a necesitat oxigen suplimentar (ventilație mecanică) și a fost externat acasă după două zile de spitalizare, cu dureri testiculare ușor îmbunătățite.

Medicii spun că odată cu progresia pandemiei SARS CoV2, ar trebui caracterizate complicațiile reproductive rare. „Identificarea efectelor uro-genitale rare poate ajuta medicii de urgență să identifice această boală din timp și să declanșeze tratamentul adecvat, carantină și urmărirea fertilității”, notează ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel