Durerea de umăr, semn al cancerului. Simți când faci cumpărături sau curățenie. E un cancer agresiv care te usucă

Monika Baciu |
Data publicării:
durerea de umar - Freepik@stefamerpik@YuriArcusPeopleImages
durerea de umar - Freepik@stefamerpik@YuriArcusPeopleImages

Durerea de umăr poate fi semnul unui cancer agresiv. Când faci cumpărături sau muncești în casă, este normal să te simți puțin obosit și dureros, dar dacă observi o durere în umăr, ar putea fi un semn al unei probleme mai serioase. Poate fi chiar semnul unui cancer agresiv care te usucă.

Durerea de umăr poate să fie semnul unui cancer agresiv. Adeseori, simptomele precoce sunt adesea greu de observat.

Durerea de umăr, simptomul mai puțin cunoscut al cancerului hepatic

Cancer Research UK spune că durerea în umăr este unul dintre simptomele mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat. În fiecare an, peste 6.000 de oameni sunt diagnosticați cu boala, dar multe cazuri nu sunt depistate decât atunci când este prea târziu.

Acest lucru înseamnă că mai puțin de unul din zece va supraviețui mai mult de zece ani după diagnostic. Instituția de sănătate explică faptul că cancerul primar al ficatului, care începe în ficat, de obicei nu provoacă simptome în stadiile incipiente. Cu toate acestea, există unele semne cheie de urmărit, iar unele pot apărea chiar și când îți desfășori activitățile obișnuite.

Unul dintre aceste semne este o durere în umărul drept, care poate fi observată chiar și atunci când cari cumpărături sau speli vasele.

"Un ficat umflat (mărit) poate provoca durere în umărul drept. Acest lucru se datorează faptului că ficatul mărit stimulează nervii care se conectează la nervii din umăr. Acest lucru se numește durere reflectată”, arată cei de la Cancer Research UK, potrivit Mirror.

Vezi și: Boala gravă pe care ai putea să o ai dacă te mănâncă pielea, simți furnicături în mâini și picioare. Este considerată un ucigaș tăcut

Cancerul de ficat, simptome

Această durere în umăr este doar una dintre mai multe simptome pe care organizația le recomandă oamenilor să le urmărească. Aceasta enumeră, de asemenea, alte simptome de care ar trebui să fii conștient.

Cancer hepatic - FOTO: Freepik@Billion Photos

Mai multe simptome ale cancerului de ficat afectează abdomenul. Acest lucru ar putea fi din cauza umflării ficatului din cauza cancerului în creștere, provocând o umflătură în partea dreaptă a abdomenului sau o presiune crescută în ficat care împinge lichid în abdomen (ascite).

NHS recomandă să consulți un medic de familie dacă ai o umflătură în abdomen sau ai pierdut mult în greutate fără să încerci. De asemenea, recomandă să vezi medicul dacă ai orice alt simptom de cancer hepatic care se agravează sau nu se îmbunătățește după două săptămâni.

"Multe dintre aceste simptome sunt foarte comune și pot fi cauzate de diferite condiții. Prezența lor nu înseamnă cu siguranță că ai cancer de ficat. Dar este important să le faci verificate de un medic de familie. Acest lucru se datorează faptului că, dacă sunt cauzate de cancer, descoperirea acestuia în stadiile incipiente poate însemna că este mai ușor de tratat", notează NHS.

Vezi și: Un cardiolog spulberă mitul că îți crește tensiunea de la cafea: Dacă vă place cafeaua, să o beți!

Simptome ale cancerului de ficat:

- Albul ochilor devine galben sau pielea devine galbenă, ceea ce poate fi mai puțin evident pe pielea maro sau neagră (icter) - poți avea, de  asemenea, piele mâncăioasă, urină mai închisă și fecale mai deschise decât de obicei.

- Lipsa poftei de mâncare sau pierderea în greutate fără a încerca

- Oboseală sau lipsa de energie

- Senzație generală de rău sau simptome asemănătoare gripei

- O umflătură în partea dreaptă a abdomenului

- Alte simptome pot afecta digestia, cum ar fi: senzație de greață sau vărsături, durere în partea de sus a abdomenului sau în umărul drept, simptome de indigestie, cum ar fi senzația de plenitudine foarte rapidă în timpul mesei, un abdomen foarte umflat care nu este legat de momentul mesei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel