Dureri de cap vara. Care ar putea fi cauzele și cum le poți evita

Sfaturi
Sfaturi

Durerile de cap sunt des întălnite vara, iar asta pentru că lumina soarelui, cât și căldura, pot fi un factor declanșator al migrenelor. 

Lumina soarelui poate fi un declanșator al migrenei și poate înrăutăți durerile de cap. 


Sensibilitatea la lumina puternică, numită fotofobie, poate provoca mai multe tipuri de dureri de cap, potrivit Fundației Naționale pentru Cefalee (National Headache Foundation).

 

O durere de cap cauzată de soare poate apărea atunci ieșiți dintr-o zonă întunecată, direct în lumină puternică, ca exemplu, ieșiți din cinematograf în lumina soarelui. De asemenea, este mai probabil să se dezvolte la  lumina  reflectată asoarelui, cum ar fi la plajă, pe apă sau în zăpadă. Este posibil să simțiți durere a ochilor înainte de începerea durerii de cap, notează Fundația Națională a pentru cefalee

 

Deshidratare


Soarele poate provoca, de asemenea, o durere de cap din cauza căldurii. Deshidratarea provocată de supraîncălzire, în special vara, este o cauză comună.

Dehidratarea înseamnă pierderea de lichide și minerale din sânge, numite electroliți. Când lichidul și electroliții ies din echilibru, durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome. În zilele însorite, ai mai multe șanse să faci mușcare iar căldura te poate face să pierzi lichid prin transpirație.

Simptomele unei dureri de cap cauzate de deshidratare vin însoțite adesea de sete, oboseală, amețelil, urină închisă și gura uscată, potrivit Fundației Națională pentru cefalee


Pentru a evita sau trata o durere de cap cauzată de deshidratare, bea multă apă, evită alcoolul, băuturile zaharoase și cofeina, deoarece acestea din urmă pot crește deshidratarea. De asemenea, țineți cont de faptul că îmbrăcămintea neagră absoarbe căldura și nu uitați să vă protejați capul cu pălării sau bandane. 


Vara poate declanșa, de asemenea, dureri de cap, din cauza aromelor din anumite produse, precum protecția solară și spray-urile pentru insecte, notează American Migraine Foundation. Mirosurile sunt un declanșator comun al migrenei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel