Durerile de călcâi, cum le previi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Leziuni, picior
Leziuni, picior

Călcâiul este cel mai mare dintre cele 26 de oase din piciorul uman, dar unul dintre cele mai importante, arată specialiștii de la American Medical Association Podiatric. Or, o durere în călcâi te poate afecta în mai multe moduri.

Durerea la călcăi este de obicei cauzată de apariția unor excrescențe numite pinteni calcaneeni, fasceita plantară sau tendinita lui Achile (sau tendinita achilă).

Fasceita plantară este, de fapt, cea mai comună cauză a durerilor de călcâi. Practic, se inflamează fasceita plantară, cea care formează scobitura piciorului. Printre cauzele ei se numără mersul pe jos pe distanțe mari.

Pinteni calcaneeni sunt niște proeminențe osoase care apar pe marginea plantară anterioară a calcaneului. De regulă, ei se asociază și cu fasceita plantară. Printre cauzele apariției lor, se numără efortul fizic prelungit, alergatul sau joggingul, săriturile etc.

Tendinita lui Achile este dată de inflamația tendonului lui Achile, care face legătura între călcâi și muschii gambei. Există și tendinoza, cauzată de microfisuri în interiorul sau pe marginile tendonului lui Achile, cele care determină în cele mai multe cazuri durerea la nivelul acestuia.

Cum eviți durerile de călcâi

Specialiștii Asociației Americane de Podriatrie au oferit câteva sugestii despre ce poți face ca să eviți apariția durerilor de călcâi:

- Purtați pantofi care se potrivesc bine în față, spate și lateral. Aceștia trebuie să aibă tălpi care să absoarbă șocul, margini rigide și suporturi (susținere) pentru călcâi.

- Folosiți încălțămintea adecvată pentru fiecare activitate.

- Nu purtați pantofi cu tocuri prea încalte sau prea plate.

- Înainte de a face exerciții fizice, trebuie să vă încălziți și să vă întindeți.

- Temperați-vă când faceți atletism.

- Slăbiți dacă snteți supraponderal sau obez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel