E dovedit științific! Mâncarea chiar influențează gustul vinului

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul unei sticle de vin pe săptămână e egal cu fumatul până-n 10 țigări, susține un studiu
Consumul unei sticle de vin pe săptămână e egal cu fumatul până-n 10 țigări, susține un studiu

Anumite alimente pot influența aroma vinului, susține un studiu.

Un vin face o masă delicioasă să aibă un gust și mai bun. Și reciproca este valabilă: anumite alimente pot influența aromele vinurilor. Cercetătorii au analizat modul în care lipidele - molecule grase abundente în brânză, carne, uleiuri vegetale și alte alimente - interacționează cu taninurile de struguri, mascând aromele nedorite ale compușilor vinului. Au observat că anumite alimente reduc aceste senzații, îmbunătățind aroma unui vin, dar neștiind de ce. Unele studii au sugerat că taninurile interacționează cu lipidele la nivel molecular.

Cercetătorii au analizat modul în care taninurile influențează dimensiunea și stabilitatea picăturilor de lipide într-o emulsie. Combinând rezultatele biofizice și senzoriale, cercetătorii au concluzionat că taninurile pot interacționa cu picăturile de ulei din gură, făcându-le mai puțin disponibile pentru a se lega de proteinele salivei și a provoca astringența, arată un comunicat al Societății Americane de Chimie.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel