Ebola, Congo: Al doilea deces confirmat în Goma

Dana Lascu |
Data publicării:
Al doilea deces din cauza Ebola a fost înregistrat în Goma, RD Congo. Foto: Global News
Al doilea deces din cauza Ebola a fost înregistrat în Goma, RD Congo. Foto: Global News

Al doilea pacient infectat cu Ebola detectat marți în Goma, în estul Republicii Democratice Congo, a decedat, au indicat miercuri surse oficiale, citate de AFP.

„Pacientul confirmat cu Ebola în Goma a decedat, iar toate măsurile pentru întreruperea lanțului de contaminare sunt deja luate", a declarat pentru AFP Jean-Jacques Muyembe, noul responsabil desemnat de președinția congoleză pentru coordonarea răspunsului împotriva epidemiei.

Acest pacient a ajuns la centrul de tratament „în a 11-a zi a bolii și era într-adevăr fără speranță deoarece boala se afla deja într-un stadiu foarte avansat. El a murit în noaptea de marți spre miercuri", a declarat doctor Aruna Abedi din cadrul, coordonatorul răspunsului contra Ebola din provincia Nord-Kivu.

Victima, tatăl a 10 copii

Autoritățile congoleze au confirmat marți seară un al doilea caz de Ebola în Goma. Membrii echipei de coordonare a acțiunilor împotriva Ebola au declarat în cadrul unui briefing de presă că acest caz a fost detectat în Nyiragongo, o zonă periferică a orașului Goma. Autoritățile locale au precizat că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, tată a 10 copii, din Mongbwalu, o localitate situată la circa 70 de kilometri de orașul Bunia, din provincia Ituri, aflată la granița cu Nord-Kivu, unde epidemia de Ebola a făcut ravagii încă de anul trecut, notează Agerpres.

La începutul lunii iulie, oficialii locali au anunțat că primul pacient detectat cu Ebola în Goma a murit. În aceeași lună, OMS a declarat cea mai recentă epidemie de Ebola din Republica Democratică Congo drept „o urgență de sănătate publică de interes internațional", după ce epidemia de febră hemoragică s-a răspândit în Goma, un important centru urban aflat la granița cu Rwanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel