Ebola, OMS: De două săptămâni nu a mai fost înregistrat niciun nou caz în Africa

Dana Lascu |
Data publicării:
Ebola a ucis mii de oameni
Ebola a ucis mii de oameni

Directorul OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat în briefingul de presă organizat astăzi, la Geneva, că epidemia de Ebola din Africa pare să se termine.

„Astăzi, de ziua mea de naștere, am primit o veste foarte bună de pe continentul meu natal, Africa. De două săptămâni nu a mai fost înregistrat niciun nou caz de Ebola", a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la începutul briefingului de presă organizat zilnic la Geneva.

Un focar de ebola în Republica Democrată Congo a fost declarat la 1 august 2018.Aproape un an mai târziu, OMS a declarat focarul ca fiind o urgență internațională de sănătate publică la 17 iulie 2019.

Până în prezent, epidemia din Congo a înregistrat 3.421 de cazuri (raportate la 28 ianuarie 2020), dintre care 3.302 erau confirmate. Decesele din rândul cazurilor confirmate au ajuns la 2.123 la 28 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel