Echipamente de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, donate de Germania. Azi ajung în țară

Angela Sabău / 17 dec 2020 / 12:05
Aeronavă Foto: MApN
Aeronavă Foto: MApN

O aeronavă a Forțelor Aeriene Române aduce din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Echipamentele sunt donate de Republica Federală Germania. 

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române va aduce joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania. 
Cu același zbor vor fi repatriați și militari români care au fost răniți în Afganistan și care au fost tratați la Centrul Medical Regional Landstuhl. La sosirea aeronavei vor avea loc declarații de presă susținute de reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Ambasadei Germaniei la București. 
Ora de sosire estimata a aeronavei este 15.30. 
Vor ajunge în țară 10 aparate de ventilaţie pulmonară de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics şi 30 de aparate de ventilaţie pulmonară de tip Lumis 150 produse de ResMed, dispozitive medicale destinate tratamentului pacienţilor care suferă de forme medii şi grave de COVID-19. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy