Efect secundar rar al infecției de COVID-19: ce simț pierzi pe lângă miros

Adisa Codruț |
Data publicării:

Pierderea bruscă a auzului ar fi un efect secundar rar al infecției COVID-19 pentru unii bolnavi, susțin cercetătorii.

Un raport britanic despre un pacient susține că pierderea auzului ar fi un efect secundar rar al infecției cu coronavirus pentru unii pacienți. Steroizii ar fi cel mai bun tratament, susțin cercetători de la University College London. Oamenii de știiință britanici amintesc că, în fiecare an, pacienții raportează pierderea bruscă a auzului către medici, pierdere care poate proveni din infecții virale, gripă și alte cauze. Momentan, puține cazuri au fost asociate cu COVID-19.

Un bărbat de 45 de ani cu astm a raportat pierderea auzului la o ureche în timp ce era tratat pentru COVID-19 la spital. Avea simptome severe de coronavirus și a fost plasat pe un ventilator în secția de terapie intensivă. A primit steroizi intravenoși, remdesivir și o transfuzie de sânge și a început să-și revină.

”În ciuda literaturii considerabile despre COVID-19 și a diferitelor simptome asociate cu virusul, există o lipsă de discuții cu privire la relația dintre COVID-19 și auz”, susțin cercetătorii.

Studii suplimentare sunt necesare, adaugă aceștia, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel