Pierderea auzului, legată de Alzheimer și alte forme de demență

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Sunetul stimulează creierul, de aceea pierderea auzului are potențialul de a avea un efect nefast asupra sănătății mentale, putând fiind legată de Alzheimer și alte forme de demență, în special în rândul vârstnicilor.

Pierderea auzului este asociată cu declinul cognitiv, adică Alzheimer și alte forme de demență, deși gradul de conexiune nu e deocamdată cunoscut, notează experții de la American Heart Association (AHA). 

Un studiu publicat (link direct) în 2016 în Jurnalul American de Sănătate Publică (American Journal of Public Health) a arătat că aproximativ două treimi din adulții cu vârsta de peste 70 de ani suferă de deficiențe de auz care pot afecta comunicarea zilnică.

Un alt studiu, publicat (link direct) în 2011 în Arhivele de Neurologie (Archives of Neurology), revistă care acum se numește JAMA Neurology, a arătat că cei care au pierderi ușoare de auz aveau aproape de două ori ai mare riscul de a dezvolta demență în comparație cu persoanele cu auz normal. La cei cu pierderi moderate de auz riscul era de trei ori mai mare, în timp ce la cei cu pierderi severe riscul creștea de cinci ori. 

Dementa poate fi dezvoltată dintr-o plajă largă de motive, inclusiv afecțiuni vasculare, neurodegenerative și neuroimune. O teorie ar fi că în spatele conexiunii dintre demență, inclusiv Alzheimer, și pierderea auzului s-ar ascund efaptul că demența creează anumite condiții care pot afecta capacitatea de a auzi. Sar ar putea fi invers, că pierderea auzului afectează capacitatea creierului de a funcționa, pentru că este legat de izolare socială și singurătate, extrem de nefaste la vârste înaintate, arată experții AHA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel