Efecte secundare ale ceaiului verde: Iată câteva efecte negative despre care nu știai

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Ceaiul verde, la fel ca și orice băutură consumată în exces, poate avea efecte secundare. Iată care sunt acestea:

Când vine vorba despre ceaiuri, în fruntea listei este ceaiul verde. Este consumat masiv de oameni de pe tot globul. Fie că este vorba de ceai verde aromat sau de ceai verde organic, tuturor ne place. Companiile și mărcile de publicitate susțin că acesta dă un impuls metabolismului și ajută la pierderea în greutate, dar adevărul este că consumul în exces de ceai verde poate fi și dăunător organismului.

Conform cercetărilor, excesul de ceai verde vă poate deshidrata corpul și, de asemenea, crește aciditatea din stomac datorită conținutului ridicat de cofeină. Consumul de ceai verde în exces poate provoca, de asemenea, deficiență de minerale, deoarece conține tanin care leagă minerale precum fierul și întârzie absorbția acestuia în organism.

Iată câteva dinte posibilele efecte secundare:

Nu este bun pentru stomac

Consumul de ceai verde pe stomacul gol poate provoca dureri de stomac, senzație de greață sau constipație. Asta pentru că ceaiul verde conține taninuri care cresc aciditatea stomacului, ceea ce duce și mai mult la aceste simptome.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Greșeli care trădează demența. Dacă le faci des, ar trebui să mergi la un consult medical

Scade nivelul de fier din organism

Ceaiul verde are catechine despre care se știe că stimulează metabolismul, dar consumul excesiv de ceai verde poate duce la o absorbție redusă a fierului în organism. Poate agrava starea persoanelor cu deficit de fier.

Deshidratează organismul

Ceaiul verde are proprietăți diuretice, ceea ce face ca organismul să piardă apă. Prin urmare, consumul excesiv de ceai verde poate provoca urinare excesivă, ceea ce duce la deshidratare și dezechilibre electrolitice.

Provoacă dureri de cap

Oamenii care consumă mult ceai verde se plâng adesea de o durere de cap, deoarece ceaiul verde este bogat în cafeină și provoacă și deshidratare, din această cauză suferim de o durere de cap după ce consumăm un exces de ceai verde. În afară de durerile de cap, consumul excesiv de ceai verde este de asemenea cunoscut pentru a provoca amețeli în rândul băutorilor mari.

Afectează oamenii care iau medicamente

Persoanele care iau medicamente ar trebui să se asigure că nu beau mai mult de o ceașcă de ceai verde pe zi, deoarece combinarea ceaiului verde cu antibiotice sau orice alt medicament poate prezenta un risc de afectare a ficatului. Este recomandat să consultați un medic înainte de a bea ceai verde în timpul tratamentului.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel