Efectele SURPRINZĂTOARE ale consumului de struguri. Pe listă, reducerea riscului bolii Alzheimer
Strugurii, printre cele mai populare fructe, cu efecte surprinzătoare asupra sănătății.
Strugurii se numără printre cele mai populare fructe, după căpșuni și banane. Pe lângă gustul plăcut al acestora, dat de multitudinea de nutrienți, accesibilitatea îi transformă într-o gustare potrivită.
Potrivit nutriționistului Shirlene Reid, citat de EatThis, strugurii, ca mai toate fructele, sunt sănătoși dacă sunt consumați cu moderație.
”Singurul lucru pe care trebuie să îl urmărești este nivelul ridicat de zahăr conținut, fapt pentru care este recomandată o porție o jumătate de cană, adică echivalentul a 16 boabe de strugure”, a afirmat Reid.
Ce efecte are consumul de struguri asupra organismului
Experții în nutriție susțin că există efecte secundare surprinzătoare ale consumului de struguri.
Îmbunătățesc memoria și concentrarea. Conținutul de antioxidanți din struguri ajută la reducerea stresului oxidant al creierului, fapt care protejează creierul de declinul cognitiv și de pierderea memoriei pe măsură înaintării în vârstă.
Melissa Mitri, RD de la Zenmaster Wellness, notează că strugurii pot îmbunătăți, de asemenea, fluxul sanguin către creier, îmbunătățind astfel concentrarea zilnică. Studiile au arătat că resveratrolul (ce se află în strugurii roșii), un antioxidant specific care se găsește în principal în coaja strugurilor, ajută la reducerea riscului de Alzheimer prin scăderea inflamației din creier și, de asemenea, prin eliminarea peptidei amiloid-beta, care a fost legată de progresia acestei boli în totalitate atunci când se acumulează.
Care sunt BENEFICIILE unui pahar de VIN consumat zilnic
Reduc inflamațiile. Inflamația cronică a fost asociată cu cancerul, bolile de inimă, astmul, diabetul de tip 2 și artrita reumatoidă, printre alte afecțiuni. Din fericire, strugurii sunt plini de antioxidanți precum vitamina C, vitamina K, polifenoli, catechine și antociani - toate acestea putând contribui la reducerea inflamației.
Cercetările au arătat că acest compus protejează împotriva stresului oxidativ și a inflamației, mai notează sursa menționată. Mai exact, resveratrolul asigură o căptușeală protectoare pentru vasele de sânge pentru a preveni leziunile, îndepărtând astfel inflamația inimii.
Îmbunătățește presiunea sângelui. Tensiunea arterială ridicată și netratată poate crește riscul de apariție a două dintre principalele cauze de deces în America: bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Potrivit EatThis, strugurii vin în sprijinul acestei situații, deoarece consumul acestora echilibrează presiunea sângelui, fiind bogați în potasiu și săraci în sodiu.
Somn odihnitor. De asemenea, strugurii sunt recomandați ca o gustare înainte de seară, având în conținutul lor melatonină, hormonul care induce în mod natural somnul. Aceștia trebuie consumați cu o oră sau două înainte de culcare, însă cu moderație, deoarece conținutul mare de zahăr vă poate perturba calitatea somnului.
Îmbunătățește sistemul imunitar. Conținutul de vitamina C, beta caroten, dar și alți antioxidanți îmbunătățesc sistemul imunitar, astfel încât organismul poate fi pregătit să ”lupte” împotriva bolilor, un motiv în plus de a consuma struguri în sezonul gripelor și răcelilor.
Vezi și: Fructele bogate în antioxidanți care conferă strălucire tenului. Ce alte efecte au acestea
Jumătate dintre atacurile de cord nu sunt din cauza arterelor. Care este cauza infarctului
Ce trebuie să știi dacă ești cardiac și bei cafea
Tratamentele naturiste, desființate de medici: Inima nu e tigaie murdară. Arterele nu sunt țevi de bucătărie
EXCLUSIV Chirurgia inimii în secolul XXI. Dr. Victor Costache: Chirurgul trebuie să stăpânească toate tehnicile
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
EXCLUSIV De ce tinerii ajung să aibă dislipidemie și cât de gravă poate fi. Dr. Monica Trofin Bănescu explică
Un aditiv din plastic, asociat cu peste 356.000 de decese cauzate de bolile de inimă
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
EXCLUSIV Sedentarismul, factor agravant pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: La fiecare două ore, o mică pauză de două minute
Avertisment privind atacurile de cord silențioase. Simptomele pot trece neobservate
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate
EXCLUSIV Cea mai mare problemă cu care se confruntă medicii. Dr. Silviu Dumitrescu recunoaște: Să nu mai ascundem lucrurile
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare
Edemul periferic, simptom cardiac ignorat de peste 50% dintre pacienți
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Ce se întâmplă cu ritmul cardiac în timpul unui infarct
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
EXCLUSIV Inovație în Cardiologie. Dr. Dumitrescu: Practică, soluții aplicabile și complicații. Dr. Costache: Tehnologii robotice
99% dintre atacurile de cord și accidentele vasculare au legătură cu doar patru factori de risc
Cum să previi și să tratezi hipertensiunea, potrivit ghidurilor actualizate
Tromboza venoasă profundă, prevenție esențială în călătoriile de lungă durată
Periuța de dinți poate provoca infarct. Cum poate gura să îți omoare inima și să îți infecteze corpul
Raportul talie-înălțime, un predictor eficient al riscului cardiac
Adevărul din spatele suplimentelor care promit să-ți curețe vasele de sânge
Sindromul Wolff-Parkinson-White, afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
