EFECTUL secundar BENEFIC al COVID-19! Cum i-a afectat pe unii oameni

Dana Lascu |
Data publicării:
Femeie, toamna în parc. Foto: Pixabay
Femeie, toamna în parc. Foto: Pixabay

Cercetătorii au descoperit că pandemia COVID-19 are și un efect secundar benefic pentru unii oameni. Iată despre ce este vorba: 

De ce este nevoie pentru ca unii oameni să-și dorească să iasă din cază și să fie în mijlocul naturii? Pentru unii orășeni înrăiți, a fost nevoie de pandemia COVID-19, răspund cercetătorii.

Noul studiu a constatat că 26% dintre persoanele care au ieșit în parcuri în primele luni ale pandemiei COVID-19 în anul precedent o făcuseră rar - sau niciodată!
Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Vermont (UVM), este unul dintre primele care au explorat modul în care COVID-19 a schimbat relația americanilor cu natura. Cercetarea a fost publicată în jurnalul PLOS ONE (link direct studiu).

„La fel ca mulți oameni, am observat o creștere mare a numărului de vizitatori în pădurile și parcurile urbane în primele zile ale pandemiei”, a declarat autorul principal al studiului, Brendan Fisher, de la Universitatea din Vermont (UVM). „Am vrut să înțelegem cum oamenii folosesc natura locală pentru a face față provocărilor fizice și mentale ale pandemiei COVID-19”, a continuat acesta.

Loc de socializare, liniște și exerciții

Pentru studiu, cercetătorii au studiat vizitatorii a 25 de parcuri și zone naturale din jurul Burlington, Vermont, o zonă cu aproximativ 214.000 de rezidenți, sau aproximativ o treime din populația statului. Echipa a studiat un eșantion de peste 400 de persoane, pe măsură ce au fost introduse restricțiile - inclusiv distanțarea socială, închiderea afacerilor și a școlilor, și restricțiile de călătorie.

Pe măsură ce au fost introduse restricții COVID-19, aproape 70% dintre utilizatorii parcurilor și-au sporit vizitele în natură. Un număr copleșitor de respondenți - 81% - au raportat o importanță crescută pentru aceste zone și accesul la acestea. Aproape 70% dintre vizitatorii care înainte veneau rar sau deloc, au spus că accesul la aceste locuri în timpul COVID-19 este foarte important.

În timp ce 27% dintre subiecți au raportat că și-au redus dimensiunea grupului cu care se întâlneau în parc, 11% dintre vizitatori și-au mărit dimensiunea grupului în timpul pandemiei COVID-19. Acest lucru se adaugă celor 17% dintre respondenți care au raportat că aceste arii naturale le-au oferit de fapt spații sigure pentru a socializa.

Cele mai frecvente motive ale celor care au mers în parcuri au fost: ieșirea în aer liber, exercițiile fizice, conectarea cu natură, găsirea liniștii, păsările, plimbarea câinilor și timpul petrecut cu copiii. Cercetătorii au descoperit că 66% dintre oameni au folosit aceste zone naturale pentru a-și găsi liniștea și 32% au raportat că acestea sunt spații de contemplare, activități care s-au dovedit a reduce stresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel