Endometrioza: crește riscul de cancer?

Florina Pop |
Data publicării:

Unele cercetări arată că femeile cu endometrioză ar fi mai predispuse să dezvolte cancer de sân, melanom sau cancer endometrial, însă alte studii dezaprobă.

Endometrioza, cancer. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch, precizează că oamenii de știință au legat endometrioza, o afecțiune adesea dureroasă care determină țesutul endometrial să crească în afara uterului, la un risc mai mare pentru două tipuri de cancer ovarian, printre care și cel endometrial, potrivit site-ului Școlii de Medicină de la Harvard. 

„Șansele dumneavoastră de a dezvolta unul dintre aceste tipuri de cancer sunt încă foarte mici - mai puțin de 1%", răspund cei doi experți Harvard unei cititoare cu endometrioză care le-a scris.

Specialiștii mai subliniază că atunci când vine vorba de un risc mai mare de alte tipuri de cancer, cercetările sunt încă neconcludente:

„Unele studii au descoperit că femeile cu endometrioză sunt mai predispuse decât cele care nu au această afecțiune să facă cancer de sân, melanom sau cancer endometrial, dar alte studii nu au găsit aceeași legătură. Și o veste bună: femeile cu endometrioză par să aibă un risc mai mic decât restul femeilor de a avea cancer cervical".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel