Endometrioza: crește riscul de cancer?

Florina Pop / 11 iun 2019 / 17:21

Unele cercetări arată că femeile cu endometrioză ar fi mai predispuse să dezvolte cancer de sân, melanom sau cancer endometrial, însă alte studii dezaprobă.

Endometrioza, cancer. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch, precizează că oamenii de știință au legat endometrioza, o afecțiune adesea dureroasă care determină țesutul endometrial să crească în afara uterului, la un risc mai mare pentru două tipuri de cancer ovarian, printre care și cel endometrial, potrivit site-ului Școlii de Medicină de la Harvard. 

„Șansele dumneavoastră de a dezvolta unul dintre aceste tipuri de cancer sunt încă foarte mici - mai puțin de 1%", răspund cei doi experți Harvard unei cititoare cu endometrioză care le-a scris.

Specialiștii mai subliniază că atunci când vine vorba de un risc mai mare de alte tipuri de cancer, cercetările sunt încă neconcludente:

„Unele studii au descoperit că femeile cu endometrioză sunt mai predispuse decât cele care nu au această afecțiune să facă cancer de sân, melanom sau cancer endometrial, dar alte studii nu au găsit aceeași legătură. Și o veste bună: femeile cu endometrioză par să aibă un risc mai mic decât restul femeilor de a avea cancer cervical".

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy