Test cancer. Indică cu precizie locul unde este localizat, chiar în faze incipiente

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sarcomul
Sarcomul

O companie americană a dezvoltat un nou test pentru a detecta cancerul. Noul test a reușit să identifice mai mult de jumătate din cancere și în peste 75% din cazuri, locul unde este localizat.

O companie din California spune că testul său de sânge experimental pe care l-a dezvoltat a fost în măsură să detecteze mai multe tipuri de cancer într-un stadiu incipient și a dat foarte puține alarme false. Studiul pe care l-a făcut a inclus oameni cu și fără boală, potrivit medicalxpress.com.

Noile rezultate au inclus 2.300 de persoane, 60% cu cancer și 40% despre care nu se știe că au. Testul a detectat 55% din cancerele cunoscute și a dat alarme false pentru 1%.

Rata de detectare a fost mai bună, de  76% - pentru formele de cancer care reprezintă în totalitate aproape două treimi din decesele cauzate de cancer în SUA, inclusiv plămâni, pancreas, esofagian și ovarian.

Testul a constatat doar aproximativ o treime din cazurile de cancer în stadiu incipient, dar până la 84% din cele care au început să se răspândească.

De asemenea, a sugerat unde poate fi localizat cancerul, în 94% din cazuri și a avut dreptate în 90% din cazuri.

„Aceasta este partea cea mai încurajatoare, pentru că nimeni nu vrea să spună oamenilor că ar putea avea cancer și apoi să fie nevoie de multe alte teste pentru a afla unde”, a spus dr. Richard Schilsky, directorul medical al societății oncologice. "Ei au inca un drum lung de parcurs pentru a dovedi meritul testului ca instrument de screening, dar aceste rezultate sunt încurajatoare”, a spus el.

Rata scăzută de alarme false, „remarcabilă”

Dr. Len Lichtenfeld, interimar medic-șef al Societății Americane pentru Cancer, a numit rata scăzută de alarme false "remarcabilă".

"Nu mă îndoiesc că, în următorii câțiva ani, vom avea ceea ce este probabil un adevărat test de detectare timpurie, dar tehnologia are încă nevoie de îmbunătățire și de încercări în grupuri mari de oameni fără cancer cunoscut, unde rata de detecție poate să nu fie la fel de bună”, a spus el.

Testul lui Grail nu a fost comparat cu mamografia, colonoscopia sau alte instrumente de screening și nu are intenția de a le înlocui, a declarat directorul științific al companiei, Dr. Alex Aravanis. Multe tipuri de cancer mortale pe care le-a detectat testul Grail nu au nici un test de screening acum, a remarcat el.

Compania a publicat rezultatele într-un comunicat de presă vineri și le va raporta sâmbătă la întâlnirea Societății Americane de Oncologie Clinică de la Chicago. Nu au fost publicate într-un jurnal sau revizuite de alți oameni de știință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel