Epidemia de adenovirus de tip 7 a ucis mai mulți copii

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Epidemia de adenovirus de tip 7 a ucis mai mulți copiii cu un sistem imunitar slăbit, în condițiile în care în mod obișnuit, infecțiile cu adenovirusuri cauzeaza de obicei simptome ușoare. Autoritățile din domeniul sănătății din New Jersey au anunțat decesul a șapte copii, alți 11 fiind infectați, in urma izbucnirii unei epidemii cu acest adenovirus în Centrul de asistență medicală și reabilitare Wanaque din Haskell.

Robert Glatter, medic de urgență la Spitalul Lenox Hill din New York City, a declarat că "există peste 60 de subtipuri diferite de adenovirus, dar adenovirusul 7 este deosebit de periculos și poate duce la complicații respiratorii semnificative, inclusiv la pneumonie". Potrivit medicului, pentru marea majoritate a copiilor, infecția cu adenovirus "este, în general, mai benignă, cu simptome care durează cinci până la șapte zile". În opinia acestuia, tragediile precum focarul izbucnit în New Jersey, sunt rare, așa că majoritatea părinților nu trebuie să nu fie alarmată.

,,Epidemia de adenovirus de tip 7 din New Jersey pare să fi afectat copiii cu un sistem imunitar slăbit. Este tipic pentru această tulpină virală. În general, aceasta poate afecta adulții sau copiii care sunt imunocompromiși și are, de asemenea, o afinitate pentru persoanele cu astm, BPOC și boală coronariană ", a explicat Glatter pentru Medicine.net.com.

Comisarul pentru sănătate din New Jersey, dr. Shereef Elnahal, a precizat ca investigația privind epidemia este în curs de desfășurare, iar centrul medical nu mai primește noi pacienți până la stingerea focarului de epidemie.

Recomandările CDC către profesioniștii din sănătate

Adenovirusurile sunt virusuri comune care populează mucoasa căilor respiratorii, intestinelor, ochilor sau tractului urinar. Infecția cu aceste virusuri pot duce la răceli, tuse, dureri în gât, diaree. Infectarea cu adenovirus poate avea loc pe tot parcursul anului. Conform CDC (Center and Control Disease and Prevention), cazurile sporadice raportate și focarele de adenovirus au inclus:

- Tipurile de adenovirusuri 3, 4 și 7, care sunt cel mai frecvent asociate cu boli respiratorii acute

- Adenovirus de tip 14, care din 2007 a fost asociat cu apariția unor boli respiratorii acute în rândul recruților militari din S.U.A. și a publicului larg

- Tipurile adenovirusului 8, 19, 37, 53 și 54, care pot provoca keratoconjunctivită epidemică

- Tipurile de adenovirus enteric tip 40 și 41, care cauzează gastroenterită, de obicei la copii

Unele adenovirusuri (de exemplu, 4 și 7) care se răspândesc în apă, cum ar fi mici lacuri sau bazine de înot, fără clor și pot provoca focare de boală febrilă cu conjunctivită.

Centrul american de Prevenție și Control al Bolilor recomandă profesioniștilor din domeniul sănătății să ia în considerare adenovirusurile ca posibile cauze ale bolilor respiratorii superioare și boli respiratorii inferioare, cum ar fi pneumonia și să raporteze grupuri neobișnuite de boli (de exemplu, respiratorii, conjunctivite) potențial cauzate de adenovirusuri către stat sau departamentul local de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel