EPIDEMIA de RUJEOLĂ, 15 cazuri noi într-o săptămână

Dana Lascu |
Data publicării:
Primul bebeluș e o provocare pe termen lung pentru proaspeții părinți
Primul bebeluș e o provocare pe termen lung pentru proaspeții părinți

Epidemia de rujeolă continuă. Conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână au fost înregistrate 15 cazuri noi, ceea ce duce totalul cazurilor înregistrate de la începutul lui 2016 pân acum, la 15.357, din care 59 de decese.

Un număr de 15 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în capitală şi în două judeţe în perioada 24 - 28 septembrie, conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri seara, pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

După mai bine de doi ani și jumătate de epidemie, bilanțul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 28 septembrie, este este 15.367, dintre care 59 de decese.

Cazurile noi în București și județele Buzău și Călărași

În ultima săptămână, cele 15 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în: Bucureşti - 7, județul Buzău - 5 şi județul Călăraşi - 3.
Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce adesea la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel