EPIDEMIE GRIPĂ 2019: 180 de decese, față de doar 129 anul trecut

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 180, față de doar 129 anul trecut, conform ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din subordinea Institutului Național de Sănătate Publică. La 30 ianuarie, în România a fost declarată oficial EPIDEMIE DE GRIPĂ. 

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt un bărbat de 79 de ani și un copil de un an și cinci luni din județul Olt, de asemenea confirmat cu virus gripal tip A.

Ambii aveau condiții medicale preexistente.

Bărbatul de 79 de ani era din județul Alba și a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino București, a anunțat DSP Alba.

Bărbatul fusese vaccinat antigripal. Copilul nu a fost imunizat.

„Din păcate, anul acesta avem 180 de decese în acest moment, anul trecut au fost 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății pentru populația din grupele cu risc s-au epuizat, în sensul că au fost achiziționate 1.330.000 de doze, s-au efectuat 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate, semn că oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării", a spus Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Activitatea virusului gripal, în scădere

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauți în continuare.

„Din fericire, activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni. Totuși, în ultima săptămână, respectiv săptămâna trecută, au mai fost depistate 1.175 de cazuri de gripă, prin urmare recomandăm precauție încă, având în vedere că mai avem decese și cazuri de gripă la nivel național", a menționat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

În România a fost declarată Epidemiei de gripă la sfârșitul lunii ianuarie 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel