Antibiotic nou contra infecțiilor intra-abdominale complicate rezistente

Dana Lascu |
Data publicării:
Seringă
Seringă

Un nou antibiotic - eravacyclina (Xerava, Tetraphase Pharmaceuticals) - destinat tratamentului infecțiilor intra-abdominale complicate la adulții de peste 18 ani, a fost aprobat recent. El va putea fi folosit și în cazurile de infecții intraspitalicești întâlnite la secțiile de Terapie Intenvivă, date de obicei de Staphylococcus aureus, tulpini de Klebsiella, dar și de E.coli.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat, în urmă cu câteva zile, în SUA, un nou antibiotic - eravacyclina (Xerava, Tetraphase Pharmaceuticals) - pentru tratamentul infecțiilor intra-abdominale complicate la adulții de peste 18 ani. Noul medicament va putea fi folosit și în cazurile de infecții intraspitalicești date de Staphylococcus aureus, de două tulpini de Klebsiella pneumoniae, Enterococcus, Enterobacter și Citrobacter, dar și contra E.coli.

Eravacyclina este un antibiotic fluorociclinic complet injectabil aparținând grupului de antibiotice tetracicline.

În studiile clinice, eravacyclina a fost bine tolerată și a obținut rate mari de vindecare clinică la pacienții cu infecțiilor intra-abdominale complicate și are rezultate comparabile cu alte două medicamente utilizate pe scară largă (ertapenem și meropenem), notează medscape.com.

Contra infecțiilor din secțiile de Terapie Intensivă

„Infecțiile intra-abdominale complicate sunt al doilea cel mai întâlnit tip de infecție în unitățile de terapie intensivă, precum și cea de-a doua cauză principală a mortalității date de infecții în la ATI", a afirmat Philip Barie, chirurg la New York Presbyterian / Centrul Medical Weill Cornell din New York, într-un comunicat.

„Având în vedere criza în creștere a rezistenței la antibiotice, opțiunile de tratament pentru aceste infecții polimicrobiene sunt limitate după o intervenție chirurgicală sau drenaj percutanat, iar agenții patogeni pot fi rezistenți la antibiotice. Tratamentele curente empirice pentru aceste infecții au limitări și este nevoie de noi și noi tratamente. Eravacycline are un spectru larg de activitate antibacteriană și un profil clinic care se adresează acestei nevoi medicale nesatisfăcute", a adăugat el.

Barie a remarcat că eravacyclina a demonstrat un profil de siguranță favorabil în studiile clinice și nu este necesară ajustarea dozei la pacienții cu insuficiență renală. De asemenea, medicamentul poate fi administrat în condiții de siguranță pacienților cu alergie la penicilină.

Tratament cu recomandare și pentru Europa

„Acest tratament nou și inovativ poate fi de mare ajutor pentru pacienții cu complicații ale infecțiilor intra-abdominale", a spus el.
Începând cu anul 2012, Autoritatea pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală (BARDA) din SUA a oferit sprijin Tetraphase, prin colaborarea cu compania privată nonprofit CUBRC, pentru a dezvolta eravacycline. „Aprobarea medicamentului subliniază valoarea parteneriatelor public-private în abordarea amenințărilor la adresa sănătății globale și provocarea rezistenței la antibiotice", a declarat Rick Bright, directorul BARDA, conform sursei citate.

Compania se așteaptă ca eravacyclina să fie disponibilă, în SUA, în cursul acestui an.

Luna trecută, Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agenției Europene a Medicamentului a recomandat aprobarea eravacyclina Xerava la adulți, dar medicamentul încă nu se găsește pe piața europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel