De ce zace aparatura medicală modernă în spitale și nu poate fi folosită. Dr. Adriana Mihalaș: Le țin sub folie. Nu le folosesc niciodată
De ce zace aparatură medicală modernă în spitale și nu poate fi folosită.
Acesta este lucrul îngrijorător pe care trebuie să îl știi despre mâncare. Îl mâncăm zilnic și are efecte catastrofale. E imposibil de evitat.
Alimentația de zi cu zi ascunde un pericol neașteptat: urmele de antibiotice provenite din agricultură și piscicultură. Acești factori externi contribuie la creșterea rezistenței antimicrobiene, o problemă care ne afectează pe toți. Ce spun experții despre acest fenomen și ce putem face pentru a ne proteja sănătatea?
Rezistența antimicrobiană nu este cauzată exclusiv de utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor în tratamentele medicale, ci și de factori externi, precum alimentația. Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Medic primar O.R.L. și Secretar General al Societății Române de Rinologie, a explicat, într-un interviu acordat DC Medical și DC News, cum anumite produse alimentare contribuie la această problemă globală.
"Mai încasăm niște antibiotice și din uzul nemedical, agricultură, piscicultură. Anumite alimente pe care le consumăm aduc un aport nedorit în organismul nostru. Din păcate, mai avem o doză mică de antibiotice din alimentația de zi cu zi. Asta sporește mai mult riscul.
Nu trebuie să punem anatema doar pe corpul medical și pe pacient. Trăim într-un context care ne dă această problemă de rezistență antimicrobiană", a explicat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Medic primar O.R.L. și Secretar General Societatea Română de Rinologie, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Consumul zilnic, chiar și în cantități mici, de astfel de substanțe contribuie la creșterea rezistenței microbiene.
Rezistența antimicrobiană - FOTO: Freepik
Rezistența antimicrobiană (RAM) reprezintă capacitatea microorganismelor – cum sunt bacteriile, virusurile, ciupercile sau paraziții – de a supraviețui și de a se multiplica în prezența medicamentelor concepute pentru a le distruge, cum ar fi antibioticele, antiviralele sau antifungicele.
Practic, aceste microorganisme devin rezistente la tratamentele standard, ceea ce face ca infecțiile să fie mai dificil de tratat, crescând riscul de complicații severe, răspândirea bolilor și mortalitate.
Rezistența antimicrobiană apare în mod natural, dar utilizarea excesivă sau incorectă a medicamentelor antimicrobiene accelerează acest proces. Exemple includ:
- Prescrierea inutilă de antibiotice pentru infecții virale.
- Nerespectarea tratamentului complet de către pacienți.
- Utilizarea antibioticelor în agricultură pentru creșterea animalelor.
De ce zace aparatură medicală modernă în spitale și nu poate fi folosită.
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
Un simplu test îți poate dezvălui riscul de cancer cu ani înainte ca boala să apară. Se poate face gratuit.