EZETIMIBUM - prospect

DCMedical Team / 21 mai 2021 / 21:13
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

EZETIMIBUM - prospect. Acţiune: Hipolipemiant; inhibă absorbţia colesterolului la nivelul marginii în perie a intestinului subţire.

EZETIMIBUM - prospect

Denumirea comercială. COLTOWAN, EZETRO

Prezentare:  comprimate,

Indicații: Hipercolesterolemie primară: în asociere cu un inhibitor de HMG-CoA reductază (statină), ca tratament adjuvant al dietei la pacienţi cu hipercolesterolemie primară (heterozigotă familială şi non-familială) la care tratamentul cu o statină în monoterapie nu oferă rezultate satisfăcătoare. Hipercolesterolemie homozigotă familială (HHoF): în asociere cu o statină ca terapie adjuvantă a dietei. În monoterapie, ca terapie adjuvantă a dietei la pacienţii cu hiper-colesterolemie primară (heterozigotă familială şi non-familială) la care tratamentul cu o statină este considerat neadecvat sau nu este tolerat. Sitosterolemie homozigotă (fitosterolemie): tratament adjuvant al dietei la pacienţii cu sitosterolemie homozigotă familială.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Tratamentul în asociere cu o statină este contraindicat în timpul sarcinii şi alăptării. Este contraindicat administrarea în asociere cu o statină la pacienţii cu boală hepatică activă sau cu persistenţă inexplicabilă a valorilor crescute ale transaminazelor serice.

Atenție!: Nu este recomandată utilizarea la pacienţi cu insuficienţă hepatică moderată sau severă. La asocierea cu o statină, la iniţierea tratamentului şi în concordanţă cu recomandările statinei respective trebuie efectuate teste pentru evaluarea funcţiei hepatice. Nu este recomandată administrarea asociat cu fibraţi. La gravide se administrează doar dacă este absolut necesar.

Reacții adverse: Frecvente la admministrarea medicamentului singur: cefalee, dureri abdominale şi diaree; asociat cu o statină: cefalee şi oboseală, dureri abdominale, constipaţie, diaree, flatulenţă şi greaţă, mialgii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy