Femeile, mai dezavantajate când le doare ceva. Mesaj tranșant după o așteptare de 9 ani: Amintiți-vă că nu sunteți nebune, durerea voastră e reală!

Monika Baciu |
Data publicării:
femeile - FOTO: Freepik@New Africa
femeile - FOTO: Freepik@New Africa

Femeile așteaptă mult mai mult decât bărbații pentru a obține un diagnostic legat de durere.

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații - să aștepte un an sau mai mult pentru un diagnostic de durere, potrivit unui studiu. Două treimi dintre bărbați vor fi diagnosticați în 11 luni - dar mai puțin de jumătate dintre femei sunt suficient de norocoase pentru a primi un diagnostic în același interval de timp.

Una din șapte femei (14%) a așteptat un an sau mai mult pentru a primi un diagnostic atunci când suferă de durere - în timp ce doar 9% dintre bărbați se confruntă cu aceeași așteptare pentru a primi un diagnostic de durere, potrivit unui studiu.

Un sondaj efectuat pe un eșantion de peste 5.000 de adulți din Marea Britanie a constatat că două treimi dintre bărbați primesc, de obicei, un diagnostic de durere în termen de 11 luni - dar mai puțin de jumătate dintre femei sunt suficient de norocoase pentru a afla ce este în neregulă cu ele în același interval de timp.

Și aproape un sfert dintre femei (23%) nici măcar nu au încercat să obțină un diagnostic de durere, iar 45% dintre ele nu vor să vorbească despre asta - în caz că sunt judecate pentru că se plâng. Între timp, doar 35% dintre bărbați împărtășesc aceeași îngrijorare - și doar 13% nu au încercat să caute un diagnostic, potrivit Mirror.

De asemenea, a reieșit că mai puțin de unul din cinci bărbați (18%) consideră că întârzierea diagnosticului a fost din cauza faptului că durerea lor a fost respinsă sau nu a fost luată în serios.

9 ani pentru un diagnostic de endometrioză

Chloe Elliot, care a așteptat nouă ani pentru a primi un diagnostic de endometrioză, a îndemnat femeile să meargă și să ceară ajutor specializat.

”Vreau să îndemn alte femei să continue să lupte - amintiți-vă că nu sunteți nebune, nu sunteți nebune, durerea voastră este reală. Îți cunoști corpul mai bine decât oricine altcineva.

Continuați să luptați. Insistați pentru un diagnostic atunci când știți că ceva nu este în regulă”, a fost mesajul lui Chloe.

Datele de anul trecut au arătat că 56% dintre femei au simțit că durerea lor a fost ignorată sau respinsă, față de 49% dintre bărbați - o diferență de 7%. În timp ce numărul femeilor care au această părere a scăzut la 49% în acest an, doar 38% dintre bărbați au această părere, ceea ce mărește diferența la 11%.

Durerile femeilor, asociate cu stresul sau modificările hormonale

Profesioniștii din domeniul sănătății atribuie în mod constant în mod greșit simptomele femeilor la stres sau la ”hormoni”, în timp ce bărbații au mai multe șanse să fie trimiși la un control fizic - chiar și atunci când se plâng de același tip de durere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel