Femeie de 99 de ani, s-a vindecat de COVID-19. Trei săptămâni a stat în spital

Adisa Codruț / 03 dec 2020 / 21:48
Pacient
Pacient

O femeie în vârstă de 99 de ani, din Croația, care contractase noul coronavirus a reuşit să învingă boala după ce a stat internată în spital timp de trei săptămâni.

Margareta Kranjcec, care trăieşte într-un cămin de bătrâni din Karlovac, în centrul Croaţiei, a fost internată la sfârşitul lunii octombrie după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Stefica Ljubic Mlinac, directoarea căminului, a declarat că testele au fost realizate în rândul pensionarilor din cauza mai multor cazuri de febră. Printre persoanele infectate s-a numărat şi femeia în vârstă de aproape 100 de ani, care nu avea simptome.
Cu toate acestea, Margareta Kranjcec a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. "Având în vedere vârsta şi fragilitatea sa, este cu adevărat surprinzător faptul că nu a fost afectată de coronavirus", a adăugat Ljubic Mlinac. "Este o veste atât de bună" în aceste vremuri de pandemie care arată natura uneori aleatorie a virusului, a continuat ea.

Margareta Kranjcec nu suferă de nicio boală gravă, iar când un fotograf AFP s-a dus să o vadă la căminul Sfântul Anton, femeia a ridicat degetul mare pentru a arăta că totul este bine. "S-a terminat, mă simt bine", a declarat ea pentru ziarul croat Vecernji, notează Agerpres.
Cu 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a raportat circa 140.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 2.000 de decese asociate noului coronavirus.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy