FENTICONAZOLUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixeles.com
Foto: Pixeles.com

FENTICONAZOLUM - prospect. Acţiune: Antifungic imidazolic, cu spectru care include dermatofiţi, Malassezia furfur şi Candida albicans; inhibă sinteza de ergosterol, cu creşterea permeabilităţii membranei fungilor. Antitricomoniazic. 

FENTICONAZOLUM - prospect

Denumire comercială: LOMEXIN 

Prezentare: Capsule moi vaginale, cremă, cremă vaginală cu aplicator, 

Indicații: Candidoze genitale suprainfectate sau neinfectate cu bacterii grampozitive; infecţii cu Trichomonas vaginalis, asociate sau nu cu Candida. Candidoze cutanate, intertrigo (în special genito-crural, anal şi perianal), onyxis şi perionyxis, dermatofite ale pielii fără păr, pityriasis versicolor. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la fenticonazol sau la alţi imidazoli. 

Atenție!: Nu este recomandată folosirea prezervativelor, diafragmelor din cauciuc, spermicidelor, săpunului cu pH acid. Se evită contactul cu ochii. Prudenţă în sarcină. 

Reacții adverse: Foarte rar: manifestări de intoleranţă locală: senzaţie de arsură, câteodată prurit, eritem. Posibilă alergie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel