Flori de salcâm: cum faci țuică din ele. Iese mai aromată decât cea din prune

Adisa Codruț / 22 iun 2021 / 12:26
Flori de salcâm  FOTO: pixabay
Flori de salcâm FOTO: pixabay

Gospodarii fac, în unele zone ale țării, țuică din flori de salcâm.

În unele regiuni se face țuică din flori de salcâm. În opinia unora, aceasta iese mult mai bună și aromată decât cea tradițională din prune.

Pentru țuica din flori de salcâm ai nevoie: 

- un butoi cu volumul de 60 l, umplut pe jumătate cu flori de salcâm și 30 litri de apă
- 6 kg zahăr (1 kg zahăr la 10 litri de apă)
- 20 gr drojdie proaspătă, pusă într-un tifon

Butoiul în care ai pus toate ingredientele despre care am vorbit se va pune la soare ca să fermenteze. Amestecă zilnic ca să te asiguri că zahărul s-a dizolvat în totalitate și să nu uiți să adaugi drojdia deoarece aceasta face parte din procesul de fermentare. După aproximativ o săptămână verifică dacă amestecul este gata pentru al doilea pas: pune acest amestec într-un ibric, iar apoi pune-l pe foc cu o pâlnie metalică deasupra; când încep să iasă aburi, aprinde un chibrit deasupra aburului; dacă ia foc, atunci amestecul este gata pentru al doilea pas; dacă nu ia foc - mai lasă amestecul să fermenteze.

Cum se face distilarea puteți citi pe DC News.

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy