5 variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert

Cătălina Burghelea / 23 Martie 2021 / 10:28
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Valentin Vasile, specialist în personal training și nutriție sportivă, ne propune cinci variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert. 

"1. Chia porridge cu lapte de cocos, fulgi de ovăz, fructe de pădure

Ingrediente:
Semințe de chia - 25 g
Lapte de cocos - 120ml
Fulgi de ovăz - 2-3 linguri
Fructe de pădure 1/2 cană
Miere 1/2 linguriță

Se pun semințele la inmuiat in laptele de cocos si se lasă la frigider 1 oră.
După o oră se scoate de la frigider.
Se adaugă intr-un pahar fructele de pădure taiate în bucățele, se pun fulgii de ovăz peste fructe și se adaugă amestecul de lapte cu chia, deasupra se pun bucățele de fructe și miere.

2. Mere cu fulgi de ovăz, curmale și scorțișoară

Ingrediente
- Fulgi de ovăz : 1 ceașcă sau 1/2 cană.
- Scorțișoară :1/2 linguriță
- Curmale: 4-5 tăiate bucăți
- Sare :1 vârf de linguriță
- Făină de migdale: 1 ceașcă
- Miere: 1 lingură

Se amesteca într-un bol ingredientele. Se taie in felii subțiri 3 mere curățate de coajă. Se adaugă și merele în bolul cu ingrediente și se amestecă. Se introduc la cuptor pe o tavă la 250 grade pentru 30-40 min.

3. Terci din quinoa cu lapte din migdale, scorțișoară și afine

- se fierb 100 gr quinoa în 300 ml apa. După ce a absorbit toată apa, se adauga 300 ml lapte din migdale . Se lasă la fiert pana absoarbe și laptele. Când este aproape gata, se adaugă coaja de lămâie rasa. După ce am inchis focul, se adaugă o lingura de miere și se amestecă.

Gemul de afine: se pun afinele într-o tigaie antiaderentă la foc mic și după ce se înmoaie, se zdrobesc cu furculița. Ulterior se adaugă 1-2 lingurite de semințe de chia, se amesteca și se lasă la foc mic încă 5-10 minute, pana devine ca un jeleu.

4. Prune uscate umplute cu nucă coaptă in cuptor, iaurt din soia, vanilie și scorțișoară

Prunele uscate se curăță de sâmburi, se umplu cu nuci coapte, in iaurt se pune esență de vanilie. Scorțișoara se presară pe iaurt.

5. Toast cu unt de arahide, dulceață de prune și de afine sau (prune si afine coapte in cuptor) și miere.", a scris Valentin Vasile pe Instagram. 

Citește și LASAGNA VEGETARIANĂ cum o face Giulia Nahmany. REȚETĂ delicioasă DE POST

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy