5 variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert
Valentin Vasile, specialist în personal training și nutriție sportivă, ne propune cinci variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert.
"1. Chia porridge cu lapte de cocos, fulgi de ovăz, fructe de pădure
Ingrediente:
Semințe de chia - 25 g
Lapte de cocos - 120ml
Fulgi de ovăz - 2-3 linguri
Fructe de pădure 1/2 cană
Miere 1/2 linguriță
Se pun semințele la inmuiat in laptele de cocos si se lasă la frigider 1 oră.
După o oră se scoate de la frigider.
Se adaugă intr-un pahar fructele de pădure taiate în bucățele, se pun fulgii de ovăz peste fructe și se adaugă amestecul de lapte cu chia, deasupra se pun bucățele de fructe și miere.
2. Mere cu fulgi de ovăz, curmale și scorțișoară
Ingrediente
- Fulgi de ovăz : 1 ceașcă sau 1/2 cană.
- Scorțișoară :1/2 linguriță
- Curmale: 4-5 tăiate bucăți
- Sare :1 vârf de linguriță
- Făină de migdale: 1 ceașcă
- Miere: 1 lingură
Se amesteca într-un bol ingredientele. Se taie in felii subțiri 3 mere curățate de coajă. Se adaugă și merele în bolul cu ingrediente și se amestecă. Se introduc la cuptor pe o tavă la 250 grade pentru 30-40 min.
3. Terci din quinoa cu lapte din migdale, scorțișoară și afine
- se fierb 100 gr quinoa în 300 ml apa. După ce a absorbit toată apa, se adauga 300 ml lapte din migdale . Se lasă la fiert pana absoarbe și laptele. Când este aproape gata, se adaugă coaja de lămâie rasa. După ce am inchis focul, se adaugă o lingura de miere și se amestecă.
Gemul de afine: se pun afinele într-o tigaie antiaderentă la foc mic și după ce se înmoaie, se zdrobesc cu furculița. Ulterior se adaugă 1-2 lingurite de semințe de chia, se amesteca și se lasă la foc mic încă 5-10 minute, pana devine ca un jeleu.
4. Prune uscate umplute cu nucă coaptă in cuptor, iaurt din soia, vanilie și scorțișoară
Prunele uscate se curăță de sâmburi, se umplu cu nuci coapte, in iaurt se pune esență de vanilie. Scorțișoara se presară pe iaurt.
5. Toast cu unt de arahide, dulceață de prune și de afine sau (prune si afine coapte in cuptor) și miere.", a scris Valentin Vasile pe Instagram.
Citește și LASAGNA VEGETARIANĂ cum o face Giulia Nahmany. REȚETĂ delicioasă DE POST
-
-
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat08.12.2025, 17:15
-
-
Colesterolul ridicat din naștere: testele standard nu-l detectează08.12.2025, 14:01
-
Obiceiurile de condus pot trăda primele semne ale declinului cognitiv08.12.2025, 12:37
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
