Fonduri suplimentare din rezerva bugetară, pentru achiziția medicamentelor și materialelor sanitare în COVID

Bani și medicamente
Bani și medicamente

Fonduri suplimentare pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare care sunt utilizate pentru prevenția și tratarea pacienților cu noul coronavirus. Aprobarea vine la propunerea Ministerului Sănătății. 

Guvernul României a aprobat astăzi, 17 decembrie 2020, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea achiziționării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecție COVID. De asemenea, hotărârea privește și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova. 

Conform actului normativ, se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 45.405 mii lei destinată rezervei pentru situaţii speciale a Ministerului Sănătății.

Din aceste fonduri vor fi achiziționate, de către Ministerul Sănătății, medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, pentru pacientii internați în unitățile sanitare din România. 

Va fi achiziționat și medicamentul Remdesivir, necesar pentru tratamentul pacienților critici care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecției cu SARS COV 2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și producător, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE și producător. 

De asemenea, banii vor fi utilizați și pentru achiziția de măști de protecție personală de tip FFp2 –destinate personalului medico-sanitar, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și furnizor, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia europeană, în numele statelor membre și producător. O parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat. Acest sprijin are la bază Acordul încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Sănătății din Republica Modova în domeniul sănătății și știintelor medicale din data de 3 decembrie 2010 și publicat în Monitorul Oficial al României nr.197 din 22.03.2011. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0