Formă rară de tuberculoză la sălbăticiuni care poate îmbolnăvi omul

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Oamenii pot dezvolta o formă rară de tuberculoză în urma contactului cu cerbi. Este cazul unui vânător din Michigan, SUA.

Formă rară, tuberculoză. Reprezentanții Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor din SUA susțin că oamenii pot primi un tip rar de tuberculoză, numită tuberculoză bovină, de la cerbi.

Asta a pățit un vânător din Michigan, în vârstă de 77 de ani, care s-a îmbolnăvit cel mai probabil prin inhalarea germenului, în timp ce îndepărta organele infectate ale unui cerb mort, potriivt webmd, care citează CNN. Bărbatul a fost la vânătoare într-o zonă în care alți doi vânători au fost infectați în urmă cu mai bine de 15 ani.

Formă rară, tuberculoză. Simptome

Conform sursei citate, tuberculoza bovină reprezintă sub 2% din totalul cazurilor de tuberculoză din State. Deși este eliminată la bovine, această formă de TBC se găsește în continuare în bizoni sălbatici, elani și căprioare. Infecția se ia, de obicei, consumând produse lactate nepasteurizate sau având contact direct, deși o rană deschisă în timp ce vânează sau sacrifică un animal infectat.

Simptomele acestei afecțiuni includ tuse severă, febră, scădere în greutate, dureri în piept. Tratamentul presupune antibiotice. ”Deși este rar, oricine lucrează îndeaproape cu animale care ar putea transporta germenii sau să mănânce lactate crude ar trebui să fie examinat pentru TBC”, mai arată CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel