Viruși de neoprit: boli din trecut care făceau ravagii și de care credeam că am scăpat

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Virus
Virus

Ciuma, lepra și scorbutul sunt boli de care se învață în cărțile de istorie la Evul Mediu. Însă, rapoarte din State arată că ele nu au dispărut de tot.

Boli, trecut. Cazuri de ciumă au fost raportate în 2017 în trei state din SUA, iar azi TBC provoacă jumătate din decesele pe care le-a făcut în 1990, se arată pe medicinenet.

Potrivit sursei citate, iată câteva dintre aceste boli:

1. Ciuma - nu este doar un subiect tratat în cărțile de istorie. În 2017 a reapărut în New Mexico, California și Colorado, trei state americane. Antibioticele rezolvă problema, dar pot pune viața în pericol dacă nu sunt e tratată destul de devreme. Se transmite prin rozătoare, ca veverițele și șoarecii, și puricii care trăiesc pe ele.

2. Tuberculoza - azi, TBC provoacă jumătate din decesele pe care le-a făcut în 1990. Lupta împotriva ei devine mult mai dificilă pentru că antibioticele folosite pentru a trata tuberculoza nu acționează asupra unor tipuri mai noi. Cercetătorii caută soluții.

3. Boala Legionarilor – suna a ceva dintr-un film vechi, dar se pare că este în creștere în ultimii ani. Boala Legionarilor este o infecție pulmonară care provine din respirație în picături mici de apă care au bacterii Legionella. Începe cu simptome asemănătoare gripei, urmată de o tuse care nu dispare, dureri în piept și probleme de respirație. Antibioticele o pot vindeca, dar pot duce la probleme serioase dacă nu sunt tratate, în special pentru adulții mai în vârstă.

4. Lepra - este cauzată de bacterii care atacă nervii. Și nu este doar o boală a trecutului îndepărtat deoarece în fiecare an, aproximativ 250 000 de persoane din întreaga lume se îmbolnăvesc de aceasta. Poate duce la probleme serioase, cum ar fi neputința de a vă simți sau de a vă mișca mâinile și picioarele. Este de fapt greu să se răspândească, dar ușor de tratat, odată ce știi ce este.

5. Gută – dacă sunteți supraponderali, vă puteți dubla șansele să dezvoltați această boală. Guta începe de multe ori cu dureri grave în degetul mare, dar poate începe în orice articulație, cum ar fi genunchiul sau cotul. După o săptămână, durerea vine și se duce într-o singură articulație la un moment dat, de obicei, în piciorul inferior.

6. Scorbut - este cauzată de o lipsă serioasă de vitamină C și poate face ca gingiile să sângereze și dinții să cadă; este cel mai frecvent întâlnită în cazul persoanelor care nu mănâncă fructe și legume, adulți mai în vârstă, alcoolici și bărbați care trăiesc singuri. Este ușor de tratat cu suplimente de vitamina C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel