Fructele care hrănesc masa musculară. Ce alimente sunt INTERZISE

Anisia Nica |
Data publicării:
fructele care hranesc masa musculara FOTO: Pexels @trang doan
fructele care hranesc masa musculara FOTO: Pexels @trang doan

Ce fructe te ajută să "faci mușchi" și care sunt elementele din compoziția acestora? Ce alimente trebuie să eviți?

Creșterea masei musculare poate fi atinsă prin diverse modalități. Bineînțeles, prima dintre ele se referă la exerciții fizice speciale și menținerea unui stil de viață corespunzător. Pe lângă acestea, există câteva trucuri care te pot ajuta, iar printre acestea se numără consumul anumitor fructe.

Bananele 

Multe persoane care merg la sală consumă banane după exercițiile fizice. Rawpressery arată că bananele sunt bogate în carbohidrați și au rol în ridicarea nivelului de glicogen muscular. Mai mult decât atât, bananele sunt bogate în potasiu, element esențial pentru contracția musculară. 

Bananele conțin magneziu, Vitamina C și o parte din vitaminele B. Acestea au rol în controlul glicemiei, intervin în sănătatea inimii, îmbunătățind contracțiile inimii, iar unele studii arată că bananele ameliorează simptomele diabetului de tip 2.

Din păcate, diabetul zaharat de tip 2 afectează un număr tot mai mare de persoane și se caracterizează prin rezistența celulelor la insulină. Mai multe despre diabetul zaharat poți citi aici: Diabetul zaharat: simptome, diagnostic și tratament. Ce este INSULINA

Avocado

Avocado este excelent pentru masa musculară și reduce grăsimile din corp. Acesta este un fruct bogat în grăsimi "bune", nesaturate. La fel ca și bananele, avocado conține potasiu, electrolit important pentru contracția musculară.

Vezi și: Avocado are beneficii pentru INIMĂ, dar și pentru siluetă

Kiwi

Kiwi este extrem de bogat în Vitamina C, stimulează imunitatea, reduce radicalii liberi rezultați în urma stresului oxidativ și are beneficii pentru sportivi. Fructul este bogat în fibre și intră în componența unor suplimente alimentare pentru creșterea masei musculare.

Pepenele roșu

Pepenele roșu este un fruct suculent care hidratează și are un conținut scăzut în calorii. Cercetările arată că compușii din pepenele roșu ajută atleticii să se recupereze după antrenamentele fizice solicitante și intervine în creșterea masei musculare.

Alimente de evitat

Conform healthline, persoanele care vor să își mărească masa musculară trebuie să evite consumul de alcool, alimentele care conțin zahăr și prăjelile. 

Prăjelile sunt extrem de nocive și pentru sănătate. În urma gătirii alimentelor la temperaturi foarte crescute se elimină o substanță toxică. Aceasta poartă numele de acrilamidă și există asocieri între această substanță și diverse tipuri de cancer, precum: cancerul uterin, cancerul ovarian și cancerul de rinichi. Mai multe despre efectele nocive ale prăjelilor poți citi aici: Criza de ulei, benefică pentru SĂNĂTATE. Ce este ACRILAMIDA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel