Avocado are beneficii pentru INIMĂ, dar și pentru siluetă
Avocado are o varietate de substanțe nutritive, fiind considerat un aliment complet.
Avocado este unul dintre alimentele cu cele mai multe beneficii pentru inimă și siluetă, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai calorice, aproape jumătate dintre ele provenind din grăsimi.
Fructul de avocado, considerat multă vreme unul exotic, are o varietate de substanțe nutritive care îi conferă calități de aliment complet.
Iată câteva dintre substanțele nutritive care se regăsesc într-o singură porție de 100 de grame de avocado:
- Vitamina K: 26% din doza zilnică recomandată (DZR)
- Acid folic: 20% din DZR
- Vitamina C: 17% din DZR
- Potasiu: 14% din DZR
- Vitamina B5: 14% din DZR
- Vitamina B6: 13% din DZR
- Vitamina E: 10% din DZR
De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină) și B3 (niacină).
Cele mai importante beneficii ale fructului de avocado
Avocado oferă:
- protecție cardiovasculară, datorită conținutului de grăsimi mononesturate;
- împiedică formarea cheagurilor de sânge;
- îmbunătățește memoria și atenția;
- contribuie la menținerea sănătății pielii și a ochilor;
- reglează tranzitul intestinal;conține o cantitate mare de vitamina E – cu rol antioxidant si antiaging.
Grăsimile din avocado aduc beneficii inimii . Avocado nu conține colesterol sau sodiu și este sărac în grăsimi saturate. În plus, conține mai mult potasiu decât bananele.
Într-o porție de 100 de grame de avocado se regăsește 14% din doza zilnică recomandată de potasiu, comparativ cu 10% din DZR, în cazul bananelor.
Mai multe studii arată că aportul ridicat de potasiu duce la scăderea tensiunii arteriale – un factor de risc major pentru infarct, accident vascular cerebral și insuficiență renală.
Cele 6 vitamine necesare persoanelor de peste 50 de ani. Previn AVC, dar și osteoporoza
Vitaminele sunt necesare la orice vârstă, însă pentru persoanele care au trecut de 50 de ani prezența acestora în meniu poate preveni apariția unor boli, printre care accidentul vascular cerebral (AVC) sau osteoporoza în cazul femeilor care se află la menopauză, potrivit unui WebMD.
Cele 6 vitamine pe care specialiști le recomandă în dieta ”vârstei a doua” sunt:
Vitamina B12. Această vitamină este foarte bună pentru creier și circulația sangvină. Dacă la vârste mici această vitamină se poate obține din carne, brânză, lapte, ouă, la persoanele trecute de 50 de ani, care au epuizat acizii abdominali, este nevoie de suplimentare. Doza suficientă este de 2,4 mg pe zi.
Calciu. Este vital pentru persoanele trecute de 50 de ani. Acesta întărește oasele și elimină riscul apariției osteoporozei. Însă este nevoie de atenția în consumul acestuia, deoarece dacă este luat în exces, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces cardiac la femeile după menopauză. Femeile au nevoie de 1000 mg pe zi sau pot crește aportul de calciu prin consumul alimentelor cum ar fi: tofu, sardine, lactate, broccoli, migdale, spanac. (Citește mai departe AICI)
Vezi și: Fructul bogat în Vitamina C care previne OBEZITATEA
-
-
Cel mai puternic, dar subestimat medicament natural28.10.2025, 18:54
-
Consumul de ciuperci, beneficii și riscuri majore în sezonul de toamnă28.10.2025, 15:47
-
-
Ce trebuie să știi despre exsudatul faringian. Dr. Mihai Craiu, lămuriri28.10.2025, 14:20
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum scap de pofta de dulce
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
