Fructele care țin la distanță infecțiile urinare: iată de ce ar trebui să le consumi zilnic

Angela Sabău |
Data publicării:
Merișoarele (afinele roșii) au numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay
Merișoarele (afinele roșii) au numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay

Toate fructele sunt bune pentru sănătate, însă unele chiar ajută la protecția împotriva infecțiilor. 

Fructele, în general, sunt excelente pentru sănătate. Fiecare fruct are beneficiile sale și are ceva care îl face unic. Unele fructe sunt o sursă excelentă de fibre, în timp ce unele sunt o sursă excelentă de apă. Unele fructe au o mare putere de antioxidant. Și un astfel de fruct este merișorul. Merișorul, care este adăugat la ciocolată, înghețată și diverse alte deserturi, este plin de nutrienți. Merișoarele sunt bogate în vitamina C, fibre și în fitonutrienți, care sunt esențiali pentru o bunăstare integrală.
De asemenea, conțin substanțe chimice care oferă protecție împotriva cariilor dentare, a infecțiilor tractului urinar și a multor boli inflamatorii. 

Beneficii pentru sănătate

Cresc imunitatea:

Merișoarele sunt pline de antioxidanți și fitochimice, care promovează un sistem imunitar sănătos. Adăugarea de merișoare în dietă ajută, de asemenea, la menținerea în formă și reduce riscul de îmbolnăvire.

Combat cariile dentare:

Cercetările sugerează că proantocianidinele prezente în merișoare ajută la menținerea sănătății bucale și țin la distanță boala gingiilor și bacteriile.

Ajută la pierderea în greutate:

Când vine vorba de pierderea în greutate, sucul de merișoare este o băutură detoxifiantă excelentă și ajută la eliminarea depozitelor de grăsime din organism, ceea ce, la rândul său, ajută la pierderea în greutate. Merișoarele sunt, de asemenea, bogate în fibre și, prin urmare, dau senzația de sațietate mai mult timp.

Previn infecția urinară:

Merișoarele au un nivel ridicat de proantocianidine, care ajută la reducerea capacității de lipire a bacteriilor de pereții tractului urinar, luptând, în acest fel, împotriva infecțiilor. Prin urmare, ajută la prevenirea infecțiilor urinare.

Bogate în antioxidanți:

Când vine vorba despre fructe care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți, atunci acestea trebuie să fie merișoarele. O ceașcă de merișoare, de fapt, are o capacitate totală de 8.983 de antioxidanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel