Fructul cu efect antimicrobian și anti-CANCER. Ce este naringenina

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
fructul cu efect antimicrobian FOTO: Unsplash @phoenix han
fructul cu efect antimicrobian FOTO: Unsplash @phoenix han

Fructul cu efect antimicrobian care conține principii active împotriva cancerului. Ce alte beneficii mai are acesta asupra organismului?

Pomelo este un fruct cultivat frecvent în Asia și a început să fie din ce în ce mai consumat și de către români. Datorită conținutului său în principii bioactive, vitamine și minerale, fructul are numeroase beneficii pentru sănătate.

Ce conține

Potrivit healthline, pomelo este extrem de bogat în Vitamina C, vitamina imunității dar conține și cupru, potasiu, Vitamina B1 și Vitamina B2.

Efect antioxidant

Un studiu recent demonstrează faptul că pomelo este bogat în antioxidanți și are efect de reducere a lipidelor din corp. Aceste proprietăți protejează organismul de efectele nocive ale stresul oxidativ și scad nivelul de colesterol și trigliceride din sânge, elemente care pot reprezinta punctul de plecare în bolile cardiace. Mai mult decât atât, persoanele care suferă de diabet sau de obezitate au nivelurile de colesterol și trigliceride crescute, iar consumul de pomelo ar putea ameliora aceste simptome.

Sănătatea sistemului digestiv

WebMd arată că pomelo este bogat în fibre, elemente esențiale pentru sănătatea sistemului digestiv. Lipsa fibrelor în alimentație cauzează constipație, balonare și crampe abdominale. Consumul de pomelo reglează tranzitul intestinal și funcționează ca un prebiotic pentru bacteriile benefice din intestin.

Efect antimicrobian

Se pare că anumiți compuși din pomelo au efect antiinflamator și antimicrobian. Aceste proprietăți funcționează mai ales împotriva bacteriilor și a fungilor. Unele cercetări arată că pomelo oprește dezvoltarea fungului Penicillium expansum, într-o proporție mult mai mare decât alte alimente cu efecte asemănătoare. În această categorie intră lămâia, lime-ul și portocala.

Efect anti-cancer

Pomelo conține naringenină, un compus activ care intervine în oprirea proceselor canceroase. Studiile medicale arată că acest compus este eficient mai ales în tratamentul cancerului pulmonar, cancerului pancreatic și cancerului de prostată.

Vezi și: Fructul bogat în antioxidanți care previne bolile de INIMĂ. Ce este mangiferina

Consumul de ananas scade riscul de CANCER. Studiul care dă speranțe enorme pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel