Genele false, ce trebuie să știi. Gianina Ilie: Cad oricum, și dacă avem extensii și dacă nu

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
genele false - FOTO: Freepick
genele false - FOTO: Freepick

Genele false sunt un nou trend în rândul doamnelor și domnișoarelor. Există câteva reguli importante de respectat atunci când acestea sunt aplicate.

Genele false se regăsesc într-o varietate de culori, mărimi și forme. Pentru că ne dorim să arătăm cât mai bine, cu efort cât mai puțin, în ultimii ani a luat având industria cosmetică. Genele false au devenit un accesoriu obligatoriu pentru o privire dramatică, seducătoare. 

Gianina Ilie, stilist de gene, a explicat la emisiunea Vorbește Lumea de la Pro TV din ce sunt confecționate genele false și la ce trebuie să fim atente atunci când decidem să ne aplicăm aceste extensii. 

”Genele sunt făcute din mătase. Cele din păr natural nu sunt indicate pentru că atrag foarte multe alergii. Părul natural este mult mai greu de întreținut. Sunt foarte multe tipuri de gene false. Cele mai cerute sunt cele pe care le vrea clienta.

Se personalizează în funcție de ce își dorește fiecare, în funcție de niște criterii după care ne ghidăm, adică mediul în care ne învârtim, job-ul pe care îl avem, culoarea părului, forma ochilor. În fiecare an apare o modă, dar eu recomand să purtăm ce ni se potrivește. Moda cea mai favorită este ce ni se potrivește”, a precizat Gianina Ilie. 

Vezi și: Superalimentul cu beneficii uriașe pentru sănătate. Cristiano Ronaldo, Benzema și Messi îl au în dieta lor

Reguli de aplicare

Genele naturale cad după o lună de zile, aceasta fiind durata naturală de regenerare. Tot atâta timp durează și genele false. 

”Există reguli foarte stricte de care țin cont. În primul rând, mă ghidez după niște reguli de aplicare, ne ghidăm după genele naturale să nu le agresăm, să le păstrăm sănătoase. Extensiile de gene țin aproape o lună. O geană naturală trăiește aproximativ o lună. Genele noastre cad oricum, și dacă avem extensii de gene, și dacă nu avem. De aceea se numesc extensii, pentru că vin în continuarea genei naturale. Când geana naturală își termină ciclul de regenerare și cade, cade cu tot cu extensia de geană”, a mai spus stilistul. 

Stilistul a explicat că atunci când ne aplicăm gene false nu trebuie să simțim niciun discomfort. Există, însă, persoane care au alergii și în acest caz nu este recomandată aplicarea genelor false. 

”Genele false se întrețin foarte ușor. Doamnele și domnișoarele trebuie să țină cont de un singur lucru. Când aplicăm extensiile de gene, nu trebuie să simțim absolut nimic. Categoriile de adezivi sunt hipoalergenici, însă sunt persoane care au alergie la carbon. Toate conțin carbon și atunci este o senzație mai sensibilă.

Punem extensii de gene să fim mai frumoase, mai aranjate, să economisim timp. Se întrețin foarte ușor. În primele două zile evităm contactul cu apa și aburul, după care trebuie să folosim demachiant fără ulei în jurul ochilor. Este singurul lucru pe care nu trebuie să îl facem. Mai trebuie să avem o periuță, dacă se ciufulesc de la somn. Nu este nevoie să aplicăm mascara. Mascara nu va face niciodată ce fac aceste extensii de gene. Ele sunt curbate, mai lungi și mai dese”, a mai precizat stilistul de gene.

Vezi și: 8 reguli pentru o inimă sănătoasă. Dr. Mihail Pautov: Doar 0,45 % dintre adulți respectă toată lista

Avantajele genelor false

Genele false au o serie de avantaje. Acestea pot schimba, instantaneu aspectul unei persoane. 

Genele false sunt o opțiune excelentă, dacă sunteți în căutarea unui look nou, fresh. Aplicarea genelor false nu numai că poate înfrumuseța ochii, dar, de asemenea, să acopere deficiențele ochilor, făcând ochii să pară mai divini și mai strălucitori. 

1. Genele false pot avea diverse forme, lungi, crețe, curbate

2. Creșteți farmecul de sine și arătați mai încrezătoare

3. Genele protejează sănatatea ochilor 

4. Reduceți timpul de machiaj

5. Poate obține același efect ca genele reale

6. Nu este nevoie de rimel și dermatograf, natural și confortabil, fără discomfort

Rămân intacte chiar și în perioadele emoționale

Fie că participi la o nuntă, te uiți la un film sfâșietor sau, în general, treci printr-o perioadă dificilă, să te asiguri că machiajul tău rămâne intact este o luptă în sine. Nimănui nu-i place să aibă dungi de rimel pe față. Din fericire, purtarea genelor false îți va îmbunătăți ochii și îi va face să pară dramatici, fără a risca să ai dungi întunecate pe față. 

Vezi și: Cum să rezistăm tentațiilor culinare din vacanțele all-inclusiv. Nutriționist: împărțim cu toți de la masă

Îți mențin pielea sănătoasă

Spălarea și ștergerea machiajului este un ritual în sine, cu toate frecările riguroase pe care trebuie să le facem pentru a ne curăța fața. Din păcate, astfel de procedee produc leziuni ale pielii, în special în jurul ochilor. Îndepărtarea rimelului și a machiajului ochilor, în special, poate face pielea din jurul acestei zone să fie uscată și fragilă, deoarece aplicarea și îndepărtarea constantă folosind formule o accentuează. 

Din fericire, nu există nimic din toate astea cu genele false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel