Ghidul și Procedurile de Instruire a Personalului pentru laboratoarele de testare genetică moleculară a SARS-CoV-2 (COVID-19)

Dana Lascu / 11 iun 2020 / 17:01
Coperta ghidului
Coperta ghidului

În contextul pandemiei COVID-19, Relu Cocoș, Laurențiu Camil Bohîlțea, Beatrice Mahler și Oana Popescu au realizat Ghidul și Procedurile de Instruire a Personalului pentru laboratoarele de testare genetică moleculară a SARS-CoV-2 (COVID-19). 

Ghidul și Procedurile de Instruire a Personalului pentru laboratoarele de testare genetică moleculară a SARS-CoV-2 (COVID-19), care vine în sprijinul profesioniștilor din laboratoarele de genetică moleculară, a apărut ca rod al colaborării dintre Disciplina de Genetică Medicală a UMF Carol Davila și laboratorul de Covid-19 al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București. 

Volumul a apărut la Editura Universitară „Carol Davila”.

Autori sunt: Dr Relu Cocoș - biolog principal genetică și cercetător în cadrul UMF „Carol Davila”, Disciplina Genetică Medicală; prof dr Laurențiu Camil Bohîlțea - Șef Disciplină Genetică Medicală, Departamentul Clinic 7 Pediatrie Genetică Medicală; Asist. Univ. Dr Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și biolog Oana Popescu, Coordonator Laborator bacteriologie, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. 

Ghidul, care are 67 de pagini, conține capitolele: 

I. OBIECTIVE

II. INTRODUCERE

III. INDICAȚIILE DE TESTARE

IV. DEFINIȚIA DE CAZ

V. NOȚIUNI TEORETICE DESPRE GENETICA SARS-CoV-2

VI. COLECTAREA, STOCAREA ȘI TRANSPORTUL PROBELOR BIOLOGICE

VII. METODELE STANDARD DE TESTARE SARS-CoV-2

VIII. DESIGNUL, SETURILE COMERCIALE DE TESTARE ȘI PROTOCOALELE DE ANALIZĂ A REZULTATELOR PENTRU DETECȚIA SARS-CoV-2

IX. ÎNDRUMĂRI GENERALE PENTRU INTERPRETAREA REZULTATELOR rRT-PCR SARSCoV- 2

X. RAPORTAREA REZULTATELOR

XI. PRACTICILE DE BIOSIGURANȚĂ DE RUTINĂ ÎN LABORATORUL DE GENETICĂ MOLECULARĂ DE DIAGNOSTIC COVID-19

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy