Ghimbirul, un ingredient minune pentru tratamentul acneei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ghimbirul, un ingredient minune pentru tratamentul acneei.Foto: Freepick @freepik
Ghimbirul, un ingredient minune pentru tratamentul acneei.Foto: Freepick @freepik

Ghimbirul are numeroase proprietăți benefice. Acest condiment îmbunătățește digestia, elimină greața, întărește sistemul imunitar și vindecă acneea.

Acneea poate apărea la orice vârstă și în orice perioadă a anului. Indiferent de ce a cauzat erupția cutanată, vrei să scapi de ea cât mai curând posibil.

Inflamația și erupțiile pe față pot vorbi despre probleme interne. De exemplu, despre bolile  glandei tiroide, ale stomacului, ale ficatului sau ale intestinelor. Cauza poate fi o alergie la alimente sau plante. Insuficiența hormonală contribuie și ea la apariția acneei.

Lămâia nu trebuie să lipsească din casă. Zece rețete de frumusețe cu acest fruct citric

Natura acneei pe față poate fi virală, care se tratează cu medicamente antivirale sau microbiană, care se tratează cu terapia antimicrobiană. În acest din urmă caz, te vor ajuta nu doar pastilele și unguentele vor ajuta, ci și un remediu natural minunat - ghimbirul. Poți face din ghimbir măști, tonice și exfoliante.

Ghimbirul are următoarele proprietăți:

- tonifică pielea,

- suprimă flora microbiană,

- are efect antiseptic,

- este un excelent antioxidant,

- întinerește pielea.

Loțiunea, tonicul, masca de față cu ghimbir îndepărtează substanțele toxice de pe piele, îmbunătățește microcirculația, previne formarea ridurilor fine, tratează furunculele, rănile și ameliorează acneea.

Deoarece acest condiment suprimă germenii și acționează ca un antiseptic, este pur și simplu indispensabil pentru tratamentul acneei de natură microbiană. Și este potrivit atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă.

Restabilește-ți unghiile după manichiura cu gel. Urmează câteva sfaturi și bucură-te de rezultate

Dacă pielea este grasă, ghimbirul ajută la reducerea producției de sebum care înfundă porii. Dacă pielea este uscată, o mască de față cu ghimbir o protejează de condițiile meteorologice nefavorabile. În plus, rădăcina conține multe minerale și vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale, astfel încât tonifică, întinerește și hrănește perfect pielea.

Măștile pe bază ghimbir pot fi făcute cu legume, fructe și fructe de pădure. De exemplu, mască din mere și ghimbir. Ai nevoie este un măr și rădăcină de ghimbir. Dacă pielea este uscată, poți adăuga câteva picături de ulei de măsline.

Ghimbirul se potrivește bine cu sucuri proaspăt stoarse, cu smântână, cu uleiuri, cu lapte, cu miere, dar și cu decoct de ierburi medicinale.

De asemenea, ghimbirul amestecat cu argilă elimină toxinele. Amestecă două părți egale de argilă și ghimbir dat prin răzătoare fină cu decoct de mușețel. Aplică masca pa față și las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Pentru probleme foarte mari te ajută o mască de față cu ghimbir cu ceai verde. Ai nevoie de două ingrediente: 10 ml de frunze de ceai și 5 ml de ghimbir. Iar pentru acnee, coșuri și furuncule, folsește turmeric și ghimbir în cantități egale, care trebuie diluate cu apă până la o pastă.

Pe lângă măști, este indicat să bei ceai cu acest condiment. De asemenea, și ceaiul ajută la curățarea pielii. La urma urmei, această rădăcină curăță sângele și elimină toxinele.

Nu în ultimul rând, poți pune o bucată de rădăcină de ghimbir pe acnee și să o ții timp de 10 minute. A doua zi, nu va mai fi nicio urmă de acnee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel