Restabilește-ți unghiile după manichiura cu gel. Urmează câteva sfaturi și bucură-te de rezultate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Restabilește-ți unghiile după manichiura cu gel. Foto: Freepick @devmaryna
Restabilește-ți unghiile după manichiura cu gel. Foto: Freepick @devmaryna

Restabilește-ți unghiile după toate experimentele pe care le-ai făcut de-a lungul anilor, apelând la câteva produse naturale din bucătărie.

Deci, ai decis să renunți la extensiile pentru unghii sau la manichiura cu gel, prima ta prioritate este să refaci placa unghiilor.

Cu siguranță ați urmărit munca unei manichiuriste. Atât înainte de a construi unghiile artificiale, cât și înainte de a le acoperi cu gel, ea șlefuiește puțin stratul superior al plăcii unghiilor, pentru o mai bună aderență a gelului. Dacă ai îndepărtat acest strat, cu siguranță ai observa cât de subțiri, casante și terne sunt unghiile sub stratul de gel.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Iată câteva sfaturi ca să-ți întărești unghiile casante.

1. Primul lucru este să-ți tai unghiile scurt. Nu trebuie să lași unghia mai lungă decât vârful degetului. Acum unghia este prea subțire și se poate rupe destul de adâncă, până la carnea degetului. Taie-ți unghiile scurt pentru întreaga perioadă până când vor crește unghii noi.

2. Nu-ți șlefui unghiile. Desigur, pe măsură ce o nouă secțiune a unghiei crește, vei observa cât de diferit este nivelul plăcii unghiei. Acolo unde a fost tăiată secțiunea, va exista o adâncitură. Renunță la gândul de a șlefui placa unghiilor astfel încât înălțimea să fie uniformă. Șlefuindu-le mereu suprafața, nu va crește niciodată o unghie întreagă sănătoasă.

Transformă-te într-o regină în 20 de minute. Iată ce trebuie să faci

3. Oferă-le unghiilor o odihnă completă de la toate substanțele chimic, chiar și de la oja  obișnuită. Folosește doar uleiuri esențiale și complexe de vitamine.

4. Fă băi sănătoase pentru unghii. Adaugă într-u lighean cu apă caldă puțin ulei esențial (brusture, piersici, arbore de ceai), glicerină, sare de mare, decoct de mușețel sau de gălbenele și ține mâinile timp de 10-15 minute. Într-o astfel de baie, poți adăuga nu una, ci două sau trei dintre componentele menționate mai sus. Pentru a obține rapid un efect vizibil, astfel de băi trebuie făcute cel puțin 1 dată pe săptămână.

5. Uleiurile te vor ajuta și dacă decizi să faceți și măști pentru unghii. Amestecă, într-un recipient, câteva picături de ulei (de floarea soarelui, ulei de ricin, sâmburi de struguri) și câteva picături de ulei esențial. Uleiurile esențiale din citrice ajută la refacerea plăcii unghiilor, de aceea poți folosi unei esențial de lămâie, portocală sau grapefruit. Apoi amestecă masa rezultată și freacă fiecare unghie. Fă  o astfel de mască pentru unghii zilnic și foarte curând vor arăta mai sănătoase și mai strălucitoare.

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci înainte de 30 de ani dacă vrei să fii sănătos la bătrânețe

6. Dacă este posibil, încearcă să nu îndepărtezi cuticula cu niciun instrument. Ceea ce poți face este ca, după ce ai ținut mâinile în apă caldă, să o dai ușor deoparte cu un bețișor de lemn.

7. Restabilirea unghiei nu trebuie să fie neapărat costisitoare: folosește produse  ieftine, mai ales că unele dintre ele sunt disponibile în fiecare casă.

Iodul ajută la întărirea unghiilor. folosește un tampon de bumbac pentru a aplica o cantitate mică de iod pe fiecare unghie. Este mai bine să faci această procedură înainte de a merge la culcare, deoarece în timpul nopții culoarea maro a iodului va dispărea, iar dimineața unghiile tale vor avea nuanța lor obișnuită. Nu trebuie să fii zelos cu iodul: o procedură la fiecare 2-3 zile este suficientă. Acest remediu va ajuta la întărirea plăcii unghiei afectate și la prevenirea delaminării și ruperii.

Cinci reguli pe care trebuie să le respecți pentru o siluetă de vedetă

Un alt remediu ieftin pentru întărirea unghiilor este sucul de lămâie. Stoarce sucul de la o lămâie. Înmoaie un tampon de bumbac în acest sus de lămâie și freacă bine fiecare unghie. După aceea, unge-ți mâinile și unghiile cu o cremă grasă.

Următorul remediu ieftin este sarea  de masă. Tot ce ai nevoie este o lingură de sare, un bol cu ​​apă caldă și 5-10 minute din timpul tău o dată sau de două ori pe săptămână. Băile cu sare nu doar că întăresc placa unghiilor, dar accelerează și creșterea lor.

Ești stresat și obosit în mod constant? Iată ce trebuie să faci

8. Este important să-ți întărești unghiile nu doar din exterior, ci și din interior. În timpul tratamentului unghiilor, ia suplimente de calciu, vitamine A și E. Acest lucru va avea un efect bun asupra stării nu doar a unghiilor, ci și a părului, a pielii și în general a organismului. 

Dacă vei respecta aceste sfaturi, foarte curând unghiile tale vor fi frumoase, sănătoase și netede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel