Glaucomul, depistat timpuriu cu ajutorul telefonului. Noua INVENȚIE a cercetătorilor

Florina Pop |
Data publicării:
Telefon
Telefon

Smartphone-urile ar putea fi folosite pentru a scana ochii oamenilor pentru semne de avertizare timpurie ale glaucomului, arată un studiu.

Telefoanele smartphone vor fi utilizate pentru depistarea timpurie a glaucomului. Glaucomul este asociat cu niveluri crescute de presiune intraoculară (PIO) și un mod precis, neinvaziv de monitorizare a PIO al unei persoane pe o perioadă îndelungată ar contribui la creșterea semnificativă a șanselor de a-și menține vederea. Undele sonore utilizate ca metodă de măsurare mobilă ar detecta valorile crescânde ale presiunii intraoculare, determinând diagnosticarea și tratamentul precoce.

”Am descoperit o relație între presiunea internă a unui obiect și coeficientul său de reflexie acustică. Cu investigații suplimentare asupra geometriei ochilor și a modului în care aceasta afectează interacțiunea cu undele sonore, este posibilă utilizarea unui smartphone pentru a măsura cu precizie IOP din confortul casei utilizatorului”, afirmă medicul Khamis Essa, directorul Advanced Manufacturing Group de la Universitatea din Birmingham, conform unui comunicat al universității citate.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel