Glioblastom: s-a găsit gena responsabilă de apariția acestuia

Florina Pop |
Data publicării:
Celule
Celule

Cercetătorii au identificat un oncogen - o genă cauzatoare de cancer - responsabilă de glioblastom, cea mai agresivă tumoră cerebrală.

”Oncogenul – genă cauzatoare de cancer - nou pe care l-am descoperit promite să fie un călcâi al lui Ahile al glioblastomului, cu specificul său vizând o abordare eficientă pentru tratamentul bolii”, spune cercetătorul Hui Li de la Școala de Medicină a Universității din Virginia și Centrul de cancer UVA, SUA.

Oamenii de știință susțin că acest oncogen descoperit este esențial pentru supraviețuirea celulelor canceroase și oferă o nouă țintă promițătoare de tratament. Blocarea activității genei a dus la distrugerea celulelor glioblastomului. ”Credem că aceasta este o strategie care poate fi aplicată pentru a găsi jucători noi în alte tipuri de cancer pentru adulți”, adaugă cercetătorii, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel