Gripa la adulții în vârstă spitalizați, efecte devastatoare. STUDIU

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Noi cazuri de gripă
Noi cazuri de gripă

Cercetătorii au remarcat o scădere funcțională persistentă catastrofală la mulți adulți în vârstă spitalizați cu gripă.

Într-un studiu realizat pe adulți în vârstă internați în spital cu gripă și alte boli respiratorii acute în timpul sezonului gripal 2011-2012, declinul funcțional a fost frecvent - iar pentru unii, acest declin a fost persistent și catastrofal. 

Dintre cei 925 de pacienți adulți în vârstă sitalizați cu gripă și alte boli respiratorii acute în timpul sezonului gripal 2011-2012 incluși în studiu, 8,4% au murit și 18,2% au prezentat o pierdere semnificativă din punct de vedere clinic a funcției la 30 de zile după externare. Dintre aceștia din urmă, jumătate au prezentat dizabilități catastrofale. 

O fragilitate mai mare la momentul internării în spital a fost asociată cu o probabilitate mai mare de a experimenta declin funcțional, dizabilități catastrofale și deces.

Rezultatele acestui studiu au fost publicat în Journal of the American Geriatrics Society (link direct studiu).

„Trebuie să ne gândim la implicațiile pe termen lung ale gripei pentru adulții în vârstă - aceasta nu este doar o boală pe termen scurt. Acest impact asupra funcției pe termen lung face cu atât mai importantă prevenirea gripei în primul rând, inclusiv prin vaccinare”, a declarat autorul principal al studiului, dr Melissa K. Andrew, de la Universitatea Dalhousie, din Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel