Gripa la adulții în vârstă spitalizați, efecte devastatoare. STUDIU

Dana Lascu / 13 dec 2020 / 07:22
Noi cazuri de gripă
Noi cazuri de gripă

Cercetătorii au remarcat o scădere funcțională persistentă catastrofală la mulți adulți în vârstă spitalizați cu gripă.

Într-un studiu realizat pe adulți în vârstă internați în spital cu gripă și alte boli respiratorii acute în timpul sezonului gripal 2011-2012, declinul funcțional a fost frecvent - iar pentru unii, acest declin a fost persistent și catastrofal. 

Dintre cei 925 de pacienți adulți în vârstă sitalizați cu gripă și alte boli respiratorii acute în timpul sezonului gripal 2011-2012 incluși în studiu, 8,4% au murit și 18,2% au prezentat o pierdere semnificativă din punct de vedere clinic a funcției la 30 de zile după externare. Dintre aceștia din urmă, jumătate au prezentat dizabilități catastrofale. 

O fragilitate mai mare la momentul internării în spital a fost asociată cu o probabilitate mai mare de a experimenta declin funcțional, dizabilități catastrofale și deces.

Rezultatele acestui studiu au fost publicat în Journal of the American Geriatrics Society (link direct studiu).

„Trebuie să ne gândim la implicațiile pe termen lung ale gripei pentru adulții în vârstă - aceasta nu este doar o boală pe termen scurt. Acest impact asupra funcției pe termen lung face cu atât mai importantă prevenirea gripei în primul rând, inclusiv prin vaccinare”, a declarat autorul principal al studiului, dr Melissa K. Andrew, de la Universitatea Dalhousie, din Canada.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy