Hepatita A, bomboane de ciocolată care ar putea fi contaminate

Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism
Specialiștii recomandă consumul de ciocolată neagră datorită beneficiilor pe care le are pentru organism

O alertă de sănătate publică privind posibila contaminare cu hepatita A a fost emisă de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Riscul de transmitere a hepatitei A din bomboane de ciocolată este scăzut, cu toate astea autoritățile sanitare sfătuiesc persoanele care au mâncat bomboane de ciocolată și nu au fost vaccinate pentru hepatita A să meargă la medic.

FDA declară că un lucrător de la sediul Bauer's Candies din Kentucky, compania care produce bomboane de ciocolată, a testat pozitiv pentru hepatita A, o boală contagioasă a cauzată de virusul hepatitei A.

Consumatorii care au cumpărat bomboane înfășurate individual în ciocolată sau caramel după 14 noiembrie 2018 ar trebui să le arunce, susțin  autoritățile americane. Cei care deja le-au mâncat sunt îndrumați către furnizorii de asistență medicală pentru a determina dacă au nevoie de tratament, mai precis de profilaxie post-expunere (PEP).

,,PEP poate fi recomandată persoanelor nevaccinate care au fost expuse virusului hepatitei A în ultimele două săptămâni. Cei care au fost vaccinați împotriva hepatitei A nu au nevoie de PEP”, a spus FDA.

Agenția a declarat că nu știe niciun caz de hepatită A legat de bomboane, dar colaborează cu compania producătoare de bomboane și va oferi detalii pe măsură ce acestea vor deveni disponibile, informează Medicine Net.com.

Virusul hepatitei A se găsește în materiile fecale ale persoanelor infectate. Se transmite atunci când o persoană ajunge în contact cu alimente, apa contaminate cu fecalele altei persoane (transmitere fecal-orală), de obicei în condiții de igienă inadecvată. Persoanele infectate pot începe să transmita infecția la o săptămână de la expunere, chiar dacă boala este asimptomatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel