Hepatita C: cine ar trebui să facă testul

Angela Sabău |
Data publicării:
Virusul hepatitei
Virusul hepatitei

Hepatita C este o afecțiune a ficatului care poate trece neobservată ani de zile. Din păcate, ea poate fi depistată atunci când e prea târziu. Specialiștii fac câteva recomandări cu privire la oportunitatea unei examinări pentru a detecta virusul hepatitei C.

Hepatita C este o afecțiune serioasă care afectează ficatul și este dată de un virus. Potrivit health.harvard.edu, orice adult su 80 de an iar trebui să se testeze pentru detectarea acestui virus.

Specialiștii în sănătate din SUA spun că în martie, un grup consultativ de sănătate guvernamental, Task Force pentru servicii preventive din SUA (USPSTF), și-a revizuit poziția anterioară și recomandă acum ca toate persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani să fie examinate pentru acest virus „tăcut”. 

Înainte de această schimbare, USPSTF a recomandat screeningul numai pentru persoanele cu risc ridicat, sau a adulților născuți între anii 1945 și 1965. 

Hepatita C poate ataca ficatul și poate duce la leziuni hepatice grave și cancer la ficat. Starea poate fi ameliorată dacă este detectată. Dar, de multe ori, oamenii nu se consideră „la risc” și nu știu că sunt infectați, deoarece de obicei nu au simptome.

Pe lângă extinderea screeningului la toți adulții până la 79 de ani, USPSTF recomandă ca medicii să se concentreze în special pe utilizarea actuală sau anterioară a medicamentelor injectate, și, de asemenea, potențialii adolescenți care au acest factor de risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel