Hipotiroida, simptome și semne la persoane în vârstă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bătrânețe    FOTO: pexels.com
Bătrânețe FOTO: pexels.com

La unii oameni cu vârsta peste 60 de ani simptomele date de hipotiroidă sunt clasice, pe când la alții simptomele sunt aceleași pe care le au tinerii. Totuși, există și persoane care au simptome de hipotiroidism care nu sunt deloc tipice, ceea ce face diagnosticul și mai dificil.

Experții de la Harvard Health Publishing spun că atunci când vine vorba de hipotiroidă, oricare dintre următoarele semne și simptome poate indica probleme la o persoană în vârstă.

Colesterol ridicat inexplicabil.

Colesterolul ridicat este uneori singura dovadă a unei tiroide subacute la o persoană mai în vârstă. Problema ar putea fi diagnosticată mai degrabă ca o tulburare a colesterolului decât ca hipotiroidism. Deoarece acest semn poate rămâne singurul manifestat, colesterolul ridicat ar trebui să fie un semn că e nevoie și de o evaluare a tiroidei.

Insuficiența cardiacă.

Volumul scăzut al sângelui, contracțiile mai slabe ale mușchilor inimii și ritmul cardiac mai lent - toate cauzate de nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni - pot contribui la insuficiența cardiacă, o afecțiune gravă care apare atunci când inima dumneavoastră nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile din corpului. Pomparea ineficientă provoacă, de asemenea, sângele să se întoarcă înapoi în venele care l-au transportat spre inimă. Sângele se întoarce până în plămâni, ceea ce îi face să devină aglomerați cu lichid. Simptomele insuficienței cardiace includ respirația îngreunată, umflarea gleznelor, slăbiciune și oboseală.

Tranzitul intestinal se modifică.

O persoană în vârstă cu hipotiroidism poate avea constipație deoarece materiile fecale se mișcă mai încet prin intestine. Un simptom mai rar de hipotiroidism sunt crizele diareeice (o problemă mai de asociată cu hipertiroidismul). Unii oameni cu boală tiroidiană autoimună, cum ar fi Hashimoto, au, de asemenea, boală celiacă, o altă stare autoimună care poate provoca diaree.

Dureri articulare sau musculare.

Durerea vagă de articulațiilor este un simptom clasic de hipotiroidism. Este uneori unicul simptom al hipotiroidismului la o persoană în vârstă. Mulți oameni suferă de dureri musculare generale, în special în grupuri mari de mușchi, cum ar fi cele din picioare.

Probleme psihiatrice.

Depresia clinică - un simptom comun la pacienții mai tineri cu hipotiroidism – dar poate afecta, de asemenea, persoanele în vârstă cu această afecțiune. Diferența este că la persoanele în vârstă poate fi singurul simptom al hipotiroidismului. Unii adulți mai în vârstă dezvoltă, de asemenea, psihoze cu comportament iluzoriu sau halucinații.

Demența.

Pierderea de memorie debilitantă care este adesea, dar nu întotdeauna, însoțită de depresie sau psihoză, poate fi, de asemenea, simptom unic al hipotiroidismului. Dacă dumneavoastră sau cineva apropiat sunteți evaluat pentru demență, asigurați-vă că un test tiroidian face parte din evaluare.

Probleme de echilibru.

Hipotiroidismul poate duce la anomalii ale cerebelului (o regiune din spatele creierului care este implicată în controlul motoriei). Acest lucru poate provoca probleme de mers la persoanele în vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel