IAȘI: Adolescentă de 15 ani, operată de o tumoră gravă pe creier

Dana Lascu |
Data publicării:
Neurochirurgii au extirpat o tumoră gravă din creierul unei adolescente de 5 ani.  Foto: Facebook / Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași - Pagina Oficială
Neurochirurgii au extirpat o tumoră gravă din creierul unei adolescente de 5 ani. Foto: Facebook / Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași - Pagina Oficială

Specialiștii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași i-au descoperit unei adolescente de 15 ani o tumoră cerebrală gravă, după ce aceasta a ajuns în unitatea medicală în urma unui accident rutier. Fata a fost salvată. 

„Am reușit să salvăm viața unei adolescente de 15 ani, după ce întâmplător i-am descoperit o tumoră cerebrală destul de gravă. Copilul a ajuns în Spitalul de Neurochirurgie din Iași în urma unui accident rutier pentru a efectua un control medical.

Pe parcursul zilei de investigații s-a descoperit faptul că adolescenta de 15 ani suferea de o tumoră cerebrală destul de avansată. În termeni medicali vorbim despre un astrocitom de gradul III, care face parte din categoria glioamelor și poate suferi transformări până la gradul IV, când deja vorbim despre glioblastom. Intervenția chirurgicală cu rezecție maximală este singura șansă la viață în asemenea cazuri. 

În urma intervenției chirurgicale, împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm tumora cerebrală de aproximativ 2 cm și am îndepărtat un chist, o cămașă de lichid de doi cm. Operația a durat mai bine de trei ore și a fost un succes.

Să poți să salvezi viața unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar și unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar și dezorientat cu un copil diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îți stă în putință.

Am reușit să reunim o echipă extraordinară de specialiști și să creștem, în mod semnificativ dotările spitalului, iar acum suntem în linie dreaptă către atingerea excelenței în neurochirurgie.

Urmează să putem oferi pacienților noștri tratamente fără bisturiu, fără zgomot și fără durere. 

Vom putea interveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor adânci, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților.

Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife este un proiect care a devenit realitate și are ca scop salvarea de vieți omenești. 
Tehnica de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife, dar și aparatura performantă va face ca tratamentul pe creier să fie unul facil, acționând cu precizie doar în zona afectată a creierului, protejând structura din jur. 

Vorbim despre cea mai performantă procedură minim invazivă care se face într-o singură sesiune, fără a interveni cu bisturiu, iar pacientul nu simte durere. Mai mult decât atât pacientul este externat în acceași zi a intervenției.

Echipa medicală a fost formată din: Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug, Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI, Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA, Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN, As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU, Bioinginer: Vlad DAFINESCU, Anestezist: dr. Nina STRATICIUC și Asistentă: Petronela GALEȘ”, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel