Iaşi: Spitalul de Pediatrie, închis până la sosirea rezultatelor doctoriţei al cărei soţ a fost confirmat cu COVID-19

Șefa ATI a fost numită director general
Șefa ATI a fost numită director general


Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' din Iaşi a fost închis, marţi, până la aflarea rezultatelor probelor prelevate şefei clinicii de Oncologie, după ce aceasta a fost două zile în Franţa alături de soţul său, medic la Institutul Regional de Oncologie, care a fost confirmat pozitiv cu infecţie de coronavirus.

Dr Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi, a declarat că măsura a fost impusă la recomandarea DSP până la sosirea rezultatelor analizelor medicale ale medicului care coordonează clinica de Oncologie Pediatrică, notează Agerpres.

"În acest moment, la recomandarea DSP, conducerea spitalului a hotărât ca nimeni să nu iasă şi să nu intre nimeni în spital, cu excepţia urgenţelor. Suntem în spital cei care am intrat în tura de dimineaţă, ceilalţi sunt în afara spitalului, tura doi nu a intrat în spaţiu", a declarat presei Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

Potrivit reprezentantului Spitalului de Pediatrie Sf Maria, medicul Ingrith Miron s-a deplasat în Franţa în cursul săptămânii trecute. Aceasta a călătorit cu soţul său, prof.univ.dr Lucian Miron, şeful clinicii de oncologie din cadrul Institutului de Oncologie din Iaşi. Acesta nu a fost lăsat să se întoarcă la serviciu de conducerea Institutului Regional de Oncologie până când nu a făcut testul pentru coronavirus. În urma testului făcut luni, rezultatul medicului Lucian Miron a fost pozitiv la infecţia cu acest tip de virus. Medicul susţine că nu a fost în unitatea medicală în care lucrează. El a fost dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a fost internat.

Rezultatele probelor dr Ingrith Miron nu au fost încă anunţate, motiv pentru care iniţial conducerea Spitalului de Pediatrie a anunţat că a izolat tot personalul şi pacienţii care s-au aflat în clinica pe care o conduce în momentul în care luni aceasta a fost la spital. Ulterior, măsura a fost extinsă la nivelul întregii unităţi medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel